Eklund under rättegången mot honom.
1 av 2
Eklund under rättegången mot honom. - Foto: HENRIK HANSSON / SCANPIX
Anders Eklund är dömd till livstids fängelse för två mord och våldtäkt mot barn.
2 av 2
Anders Eklund är dömd till livstids fängelse för två mord och våldtäkt mot barn. - Foto: POLISEN / SCANPIX

"Englas mördare hade spädbarnsporr hemma"

I två år levde den 24-åriga kvinnan med Anders Eklund. Sedan greps han för mordet på tioåriga Engla. "Jag tänkte att det måste vara något misstag".


Så lever han i fängelset

Anders Eklund dömdes till livstids fängelse för morden på Engla Höglund, 10, och Pernilla Hellgren, 31. Han avtjänar sitt straff på Norrtäljeanstalten där han är placerad i den så kallade "Sexbunkern" tillsammans med några av Sveriges värsta våldtäktsmän.

Nyheter24 har tidigare skrivit om hur Eklunds och Hagamannen Niklas Lindgrens liv i fängelset ser ut. Läs artikeln här.

Lyssna på P3 Dokumentär om mordet på Engla här.

NORRTÄLJE. En lastbilschaufför som var alldeles för snäll. Så beskriver den 24-åriga kvinnan sin före detta pojkvän Anders Eklund som hon levde ihop med under två år.

Men hon berättar även om en man som en gång blev ursinnig på en kvinnlig bekant och som hade lådor med porr i garderoben.

– Jag kollade i hans lådor när han var i duschen en gång. Han hade en hel garderob full av porr. Det var tidningar och filmer med djur och barn, till och med spädbarn, säger hon till Aftonbladet.

Brukade spela tevespel tillsammans

24-åringen misstänkte då att Eklund led av någon sexuellt störning. 

– Men samtidigt var det där på något sätt normalt för mig, med den snedvridna bilden av sex som jag växt upp med. Det är först nu jag verkligen känner hur vidrigt det var.

De träffades på nätet 2006 och brukade spendera helgerna med att spela Nintendo Wii. 24-åringen berättar för Aftonbladet att Eklund alltid var vänlig mot henne. Det hon inte visste var att han redan mördat 31-åriga Pernilla Hellgren i Falun år 2000.

"Jag trodde dem inte"

Men 2008 raserades allt. Utanför hennes hem i Surahammar stod flera journalister och överöste henne med frågor om hennes syn på att pojkvännen mördat en tioårig flicka.

Anders Eklund hade gripits misstänkt för mord och våldtäkt på Engla Höglund.

– Jag trodde dem inte. Jag tänkte att det måste vara något misstag, säger hon till Aftonbladet.

2011 skickade 24-åringen ett brev till Eklund som avtjänar sitt straff på Norrtäljeanstalten. Hon ville veta hur det var med honom. Sedan dess har Eklund skickat hundratals brev med allt grövre sexuellt innehåll trots att hon sagt åt honom att sluta.

Han planerar en framtid tillsammans med henne och skriver att han vet att hon vill ha barn med honom. Eftersom Eklund vägrar sluta ta kontakt med henne har hon polisanmält honom för ofredande.

– Det är så obehagligt. Det senaste brevet kom förra veckan och det har jag inte ens öppnat, säger hon till Aftonbladet.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kenyas militärchef omkom i helikopterkrasch

Kidnappad flicka befriad efter tio år

En ung kvinna har räddats från sina kidnappare i nordöstra Nigeria, tio år efter det att hon fördes bort.

Maldivernas fängslade expresident friad av HD

Högsta domstolen i Stilla havsnationen Maldiverna har beslutat att den dömde tidigare presidenten Abdulla Yameen omedelbart ska släppas, och upphäver därmed en tidigare fängelsedom på elva år för korruption.

Polisen i Östersund rapporterar om fylleri / lob

"Centrum, berusad kvinna omhändertagen", skriver polisen på sin hemsida.

Geely säljer Volvoaktier för 14,5 miljarder

1 timme sedan
Kinesiska Zhejiang Geely Holding säljer hela innehavet av B-aktier i lastbilstillverkaren AB Volvo, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Kiruna: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"E10, resultat efter trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.