En stor polisstyrka sökte efter rånarna under natten.
1 av 4
En stor polisstyrka sökte efter rånarna under natten. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Rånaren tappade sitt automatvapen när han blev skjuten av polisen.
2 av 4
Rånaren tappade sitt automatvapen när han blev skjuten av polisen. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Under flykten besköts rånarna. Bilen har flera kulhål.
3 av 4
Under flykten besköts rånarna. Bilen har flera kulhål.
Rånarnas andra flyktbil hittades i Salem.
4 av 4
Rånarnas andra flyktbil hittades i Salem. - Foto: Scanpix

Efter massiv polisinsats i natt: Fem personer gripna för guldrånet

Fyra personer har anhållits och en person har gripits misstänkta för inblandning i guldrånet i Södertälje under fredagen. Personerna kunder gripas efter en massiv polisinsats under gårdagsnatten.


Detta har hänt

Vid 11.45-tiden på fredagsförmiddagen fick polisen in flera larm om att flera män med automatvapen rånade en guldbutik på Storgatan i Södertälje centrum. Polisen var snabbt på plats och öppnade eld när en av rånarna riktade ett vapen mot en polis. Rånaren sköts i huvudet och föll till marken. De andra rånarna flydde från platsen men deras bil prejades av polisen varvid de stal en annan flyktbil av en privatperson.

Senare hittades den bilen på Kantarellstigen i Salem där rånarna sannolikt bytt bil ännu en gång. Under kvällen och natten mot lördagen greps flera personer misstänkta för inblandning i rånet.

SÖDERTÄLJE. Beväpnade med automatvapen slog tre eller fyra rånare under fredagen till mot en guldbutik i SödertäljePolisen var dock snabbt på plats och överraskade rånarna. Skottlossning utbröt och en av rånarna blev skjuten i huvudet. 

Uppgifter till Länstidningen gjorde först gällande att mannen avlidit av sina skador, men enligt polisen är mannen fortfarande vid liv och vårdas för livshotande skador på Karolinska sjukhuset. 

Polisen lade ut spikmator

De övriga rånarna flydde i en stulen bil, men under kvällen och natten mot lördagen slog polisen till mot flera adresser runt om i Stockholm och kunde gripa fyra personer. Strax före klockan 20 greps två personer under lugna omständigheter på en parkeringsplats vid Heron City. Polisen lade ut spikmattor i vägkorsningar och stoppade alla bilar som passerade. 

Klockan 23.25 greps en tredje person som varit anhållen i sin frånvaro misstänkt för grovt rån alternativ medhjälp till grovt rån. Halv två på natten togs ytterligare en person in till förhör misstänkt för skyddande av brottsling. 

Polisen: Vi visste inte om rånet

Den femte misstänkte personen är den man som kämpar för sitt liv på sjukhuset. Hans tillstånd beskrivs som väldigt kritiskt. 

Bara minuter efter att rånarna kommit till brottsplatsen var polisen på plats med full styrka. Flera poliser i civila kläder väntade utanför och en skottlossning utbröt. Polisen dementerar dock bestämt att de skulle ha vetat om rånet i förväg.

Här kan du se en film från skottlossningen – varning för starka bilder:

/
/
/
/
Ran
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

1 timme sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

2 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

2 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

3 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

3 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.