En värdetransportbil som skulle fylla på en bankomat rånades under torsdagen.
1 av 3
En värdetransportbil som skulle fylla på en bankomat rånades under torsdagen. - Foto: SCANPIX SWEDEN
En av väktarna ska ha blivit slagen med en yxa i huvudet.
2 av 3
En av väktarna ska ha blivit slagen med en yxa i huvudet. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Rånarna flydde springande från platsen.
3 av 3
Rånarna flydde springande från platsen. - Foto: SCANPIX SWEDEN

Nytt rån: Värdetransport i Huddinge överfallen

Bara någon timme efter rånet mot Handelsbanken i Täby rånades en värdetransport vid ett bankkontor i Huddinge.


HUDDINGE. Klockan 10.01, drygt en timme från rånet i Täby, överföll tre rånare en värdetransport vid en bank i Huddinge i Stockholm.

– En värdebil stannade vid en bankomat i anknytning till banken och blev då överfallen. Det är minst två aktiva rånare och sannolikt ytterligare en inblandad. De bara alla rånarluvor, säger Albin Näverberg, informatör vid Stockholmspolisen, till Nyheter24.

Enligt polisen flyddde de maskerade rånare från platsen i riktning mot Forellvägen. Flera polispatruller söker efter rånarna i detta nu. 

Uppgifter gör gällande att rånarna ska ha använt sig av en yxa som de slagit i huvudet på en väktare. Det är i nuläget oklart hur pass skadad väktaren är samt hur mycket pengar som stals vid rånet.

– Vi vet att rånarna fått med sig någonting från bilen, men vi vet inte vad. De har åtminstone använt någon typ av tillhygge och det är möjligt att även skjutvapen varit inblandat, säger Näverberg.

Polisen vill inte spekulera i om rånet kan ha något samband med rånet mot banken i Täby.

– Just nu följer vi upp information från vittnen och kameror som finns i området.

Ran
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.