Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
5958
reaktioner idag

Kartellen-Sebbe sätts i frysboxen

Rapparen Sebastian Stakset har åtalats misstänkt för grovt vapenbrott och narkotika- och dopingbrott. Så länge han är åtalad och misstänkt för brott kommer han inte jobba på Fryshuset. "Vi pratar inte om några nya uppdrag".

Enligt åtalet bar Stakset det här vapnet inne på en krog i Stockholm.

Sebastian Stakset utreds sedan tidigare misstänkt för att ha mordhotat partiledaren Jimmie Åkesson.

Hotet: "Jimmie Åkessons mammas fitta! Vill tortera han i 3 dygn med avbitartång locktång blåslampa för att stoppa blödingar me! Jag vill döda bögen."

Jimmie Åkesson lever med ständigt Säposkydd.

STOCKHOLM. Nyheter24 skrev på tisdagen om att Kartellens frontfigur Sebastian Stakset var påverkad av kokain och hade setts hålla i en pistol när han greps utanför en krog i Stockholm den 12 juli förra året. 

Den kände rapparen har nu åtalats misstänkt för grovt vapenbrott och narkotika- och dopingbrott.

Sedan tidigare är han föremål för en utredning av Säkerhetspolisen misstänkt för att ha mordhotat partiledaren Jimmie Åkesson (SD). Han har även dömts för medhjälp till rån samt vapenbrott och har sammanlagt suttit fem år i fängelse.

Jobbar med ungdomar

Stakset har länge förknippats med Fryshuset där han varit anställd för att jobba med ungdomar.

– Han har inget aktuellt uppdrag på Fryshuset längre och vi pratar inte om något nytt uppdrag just nu så det här är inget vi behöver ta ställning till, säger Aron Lavesson, verksamhetschef för Lugna gatan till Nyheter24, och fortsätter:

– Generellt sett anställer vi inte någon som ledare om de är föremål för ett åtal eller utredning, och de får inte arbeta med ungdomar.

Skarpladdad pistol

Det var sent på kvällen den 12 juli förra året som polisen fick in ett tips om att rapparen bar en skarpladdad pistol inne på krogen. Han ska enligt vittnen skrattande ha visat upp vapnet i byxlinningen genom att lyfta på sin jacka.

Analysresultat visade att Stakset var påverkad av kokain och dopningsmedlet drostanolon under krogkvällen. Senare beslagtogs 31 dopningstabletter i hans bostad. Stakset nekar till brott men erkänner innehavet av tabletterna.

Enligt Stakset var det en kompis till honom som lämnat påsen med preparaten hemma hos honom utifall att han skulle "börja träna".

– Jag har inte hållit i någon påse med vapen, som jag kan komma ihåg, säger han i polisförhör.

Nyheter24 har försökt nå Sebastian Stakset för en kommentar utan framgång.

Mer:

Kartellen-Sebbe åtalas för vapen- och narkotikabrott