Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ocker-Janne åtalas för skattebrott

Jan Emanuel Johansson har trampat i klaveret flera gånger.

Jan Emanuel Johansson har trampat i klaveret flera gånger.

FREDRIK PERSSON / SCANPIX

Nyheter | 16/01/2013 11:45

Skandal efter skandal. Den tidigare socialdemokratiske riksdagsledamoten Jan Emanuel Johansson är återigen i ropet. Denna gång åtalas han misstänkt för skattebrott och försvårande av skattekontroll.

Jan Emanuel Johansson, 38, även kallad Ocker-Janne, åtalas i dag vid Gotlands tingsrätt, misstänkt för ekonomisk brottslighet i bolagen Svensk samhällsutveckling och Av egen kraft, skriver SVT.   

Som Nyheter24 rapporterade om redan i februari förra året var det skatteverket som slog larm till polisen om det misstänkta brottet.

Ytterligare två personer åtalas misstänkta för ekonomisk brottslighet i samma härva.

Alla skandaler

Det är dock inte första gången Ocker-Janne uppmärksammas för sina skumma affärer. 

Efter att han delgivits misstankar om skattebrott, kom det sedan ut uppgifter om att han tjänat storkovan på undermåliga hem för flyktingbarn

Han svarade med att han var stolt över sin "klassresa" och över verksamheten. Samtidigt knorrades det rejält i de egna leden. 

– Antingen får han avgå eller skärpa sig och sköta det här med bättre omsorg och omtanke, sa S-ledamoten Gary Park till Nyheter24 efter skandalerna kring ungdomshemmen.

"Jag ångrar den där förbannade annonsen"

Ocker-Janne har tidigare även varit i blåsväder för att ha tagit ut rejält tilltagna hyror för bostäder samtidigt som han satt i riksdagen. Han annonserade bland annat ut en villa på Gotland för 35 000 kronor.

– Jag ångrar den där förbannade annonsen så det skär i kroppen. Onödig, olämplig och osmart, sa han då.