Jan Emanuel Johansson har trampat i klaveret flera gånger.
Jan Emanuel Johansson har trampat i klaveret flera gånger. - Foto: FREDRIK PERSSON / SCANPIX

Jan Emanuel Johansson åtalas för skattebrott

Skandal efter skandal. Den tidigare socialdemokratiske riksdagsledamoten Jan Emanuel Johansson är återigen i ropet. Denna gång åtalas han misstänkt för skattebrott och försvårande av skattekontroll.


Känd från Robinson

Den förre riksdagsledamoten är fortfarande politiskt aktiv och sitter som ledamot i kommunfullmäktige i Norrtälje för Socialdemokraterna. 

Ocker-Janne blev känd för allmänheten som vinnare av tv-programmet Expedition Robinson i SVT.

Jan Emanuel Johansson, 38, även kallad Ocker-Janne, åtalas i dag vid Gotlands tingsrätt, misstänkt för ekonomisk brottslighet i bolagen Svensk samhällsutveckling och Av egen kraft, skriver SVT.   

Som Nyheter24 rapporterade om redan i februari förra året var det skatteverket som slog larm till polisen om det misstänkta brottet.

Ytterligare två personer åtalas misstänkta för ekonomisk brottslighet i samma härva.

Jan Emanuel Johanssons skandaler

Det är dock inte första gången Jan Emanuel Johansson uppmärksammas för sina skumma affärer. 

Efter att han delgivits misstankar om skattebrott, kom det sedan ut uppgifter om att han tjänat storkovan på undermåliga hem för flyktingbarn

Han svarade med att han var stolt över sin "klassresa" och över verksamheten. Samtidigt knorrades det rejält i de egna leden. 

– Antingen får han avgå eller skärpa sig och sköta det här med bättre omsorg och omtanke, sa S-ledamoten Gary Park till Nyheter24 efter skandalerna kring ungdomshemmen.

Jan Emanuel Johansson: Ångrar annonsen

Jan Emanuel Johansson har tidigare även varit i blåsväder för att ha tagit ut rejält tilltagna hyror för bostäder samtidigt som han satt i riksdagen. Han annonserade bland annat ut en villa på Gotland för 35 000 kronor.

– Jag ångrar den där förbannade annonsen så det skär i kroppen. Onödig, olämplig och osmart, sa han då.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

Polisen rapporterar om brand, Nacka

"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

1 timme sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

2 timmar sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.