Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Dyngrak polis greps av vanlig medborgare

Polisen firade sin födelsedag - i tjänst.

Polisen firade sin födelsedag - i tjänst.

Gorm Kallestad/Scanpix

Nyheter | 18/01/2013 21:01

Tog lagen i egna händer. När den riktiga polisen inte dök upp på platsen beslutade sig Russel för att låsa in den berusade konstapeln själv.

PIETERMARIZBURG. Russel George har blivit hjälte i Sydafrika efter att han följt efter och agerat mot en berusad polis i Pietermaritzburg. 

Till en början instruerades den sydafrikanska medborgaren av larmcentralen att vänta på förstärkning. Men i brist på tålamod, och en rädsla för att polismannen skulle fly undan, tog Russel lagen i egna händer. Bokstavligen. 

– Efter fem minuter hade ingen dykt upp, så jag hoppade ur bilen, närmade mig förarsätet och bad honom komma ut. Han tittade på mig och jag kände att han hade druckit, säger hjälten till The Witness

När polisen vägrade lämna sin bil snodde George åt sig bilnycklarna, tvingade ut den berusade konstapeln ur polisbilen, släpade honom till bakluckan och låste in honom där. 

Polisen åtalas nu för rattfylla. Hjälten Russel kanske ska passa på att söka till polishögsskolan?