Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polis backade på kvinna med polisbil – åtalas

- 22/01/2013, 10:47 -
Kvinnan bröt käken och fick tandskador.

Kvinnan bröt käken och fick tandskador.

SCANPIX SWEDEN

En polisman i Stockholm åtalas för vållande till kroppsskada. Han misstänks ha backat på en kvinna så att hon bröt käken. "Slog ut alla framtänder".

STOCKHOLM. En polis från Stockholm riskerar upp till sex månaders fängelse efter att han åtalats misstänkt för vållande till kroppsskada

Polismannen backade enligt åklagaren på en 51-årig kvinna med en polisbil vid Klarabergsgatan den 26 augusti förra året. Händelsen inträffade i samband med ett stort bråk utanför Åhléns. Kvinnan, som arbetar som trafikledare, hade gått ut i vägen för att leda runt busstrafiken när hon blev påbackad. Kollisionen ledde till att kvinnan bröt käken och fick tandskador och svullnader.

– När jag gått ut i vägen hoppar polisen in i sin bil, lägger i backen och backar på mig. Det var ingen hög hastighet men jag fick spoilern från Volvo V70:n rakt i munnen och slog ut alla framtänder och fick flera stora sår, säger kvinnan till Nyheter24.

Kan få en varning eller löneavdrag

Åklagaren menar att polisen varit oaktsam, men polismannen förnekar brott. Kvinnan själv förklarar att det hela var en olycka.

– Han har inte haft något uppsåt att skada mig. Situationen var kaotisk och det var en ren olycka. Han räknade väl inte med att jag skulle stå mitt i gatan, men han hade kanske lite bristande uppmärksamhet, säger kvinnan.

Straffvärdet för vållande till kroppsskada är böter eller fängelse i högst sex månader. Döms polismannen för brottet kommer han sannolikt att dessutom straffas av Polismyndigheten med antingen en varning eller löneavdrag.