Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kvinna gruppvåldtagen utanför NK

Mitt i centrala Stockholm ska en ung kvinna blivit våldtagen natten till tisdag.

Mitt i centrala Stockholm ska en ung kvinna blivit våldtagen natten till tisdag.

Nyheter | 23/01/2013 15:25

Natten till tisdagen gruppvåldtogs en kvinna utanför varuhuset NK i Stockholm.

STOCKHOLM. Den unga kvinnan var på väg hem från en krog i centrala Stockholm när hon överfölls av tre män mellan Kungsträdgården och Hamngatan. 

– Det är en av männen som fullbordar en våldtäkt. Det är oklart vad de andra gjorde. Den här kvinnan hittar inte så bra i Stockholm eftersom hon inte är härifrån. När hon var på väg till en buss efter krogen överföll de henne, säger Shirley Magné, presstalesperson för Citypolisen, till Nyheter24.

Bara tio dagar efter gruppvåldtäkten i Sundbyberg

Efter våldtäkten fick kvinnan hjälp av en taxichaufför som såg att hon stod på gatan och grät. På tisdagsmorgonen anmälde hon våldtäkten till polisen. 

– Han förbarmade sig över henne. Det är helt underbart att det finns sådana människor. Just nu arbetar vi för fullt med det här fallet. Vi har inte gripit någon än, men bearbetar alla tips som kommer in, säger Magné.

Den 13 januari gruppvåldtogs en kvinna i 20-årsåldern av fem män i Sundbyberg. Polisen ser i nuläget inget samband mellan händelserna.