Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisen har lagt mordet på Ardiwan på hyllan

Här på Ramels väg i Rosengård sköts 15-åringen ihjäl.
1 av 3

Här på Ramels väg i Rosengård sköts 15-åringen ihjäl.

Nu lägger polisen utredningen på hyllan.
2 av 3

Nu lägger polisen utredningen på hyllan.

Privat

Gården på Ramels väg i Malmö där han blev träffad av flera skott på nyårsnatten.
3 av 3

Gården på Ramels väg i Malmö där han blev träffad av flera skott på nyårsnatten.

Nyheter | 24/01/2013 18:19

Trots att det gått mer än ett år sedan 15-årige Ardiwan Samir mördades har polisen inga spår efter mördaren. Nu läggs utredningen på hyllan. "Det är tragiskt men just nu finns inte mer att göra", säger Mikael Mattson, operativ chef på Länskriminalen.

MALMÖ. Den 1 januari 2012 var 15-årige Ardiwan Samir ute i Rosengård för att fira in det nya året tillsammans med familj och vänner. Men något gick fruktansvärt fel och han sköts ihjäl med sex skott.

Trots att polisen har lagt ner stora resurser på att lösa mordet står utredningen still. 

"Vi kommer inte åt dem"

Efter över 500 timmars dörrknackning, 1 000 dokument och över 500 förhör har utredningen lagts i så kallat "startpärmsläge".

– Vi har lagt ner ett mycket stort arbete, men nu kommer vi inte längre. Det finns personer som vet betydligt mer än de vill berätta för oss och vi kommer inte åt dem, säger Mikael Mattssonoperativ chef på länskriminalen, till Skånska Dagbladet.

Åtta misstänkta personer släpptes

Startpärmsläge innebär att allt arbete polisen lagt ner läggs i en pärm så att utredarna ska kunna börja arbeta direkt om ny information kommer fram. 

Polisen har tidigare gripit åtta personer misstänkta för inblandning i rånet varav tre begärdes häktade. Samtliga åtta var på Ramels väg när Ardiwan sköts ihjäl, men alla släpptes senare i brist på bevis.