Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mamma hoppade från bro med baby i famnen – frias

Kvinnan hoppade från Slussenbron i Stockholm och föll tolv meter.

Kvinnan hoppade från Slussenbron i Stockholm och föll tolv meter.

Scanpix

Nyheter | 25/01/2013 14:47

Den 34-åriga kvinna som hoppade ner för en bro i Stockholm med sin tre månader gamla son i famnen frias. Tingsrätten ogillar åtalet eftersom rätten inte anser att kvinnan haft något uppsåt att döda sin son.

STOCKHOLM. Det var på morgonen den 28 juli förra året som den 34-åriga kvinnan lyfte upp sin tre månader gamla son och hoppade tolv meter ner från Slussenbron. 

Pojken dog av skadorna från fallet och kvinnan åtalades senare misstänkt för dråp. Nu väljer dock tingsrätten att fria kvinnan. 34-åringen misstänks ha lidit av en förlossningspsykos och minns själv ingenting från händelsen.

Kvinnan trodde barnet levde

Under rättegången som hölls drygt ett halvår efter händelsen trodde hon fortfarande att sin son levde.

– Min son lever, han har inte dött. De har tagit honom, sa hon i rätten enligt Aftonbladet.

Tingsrätten slår fast att kvinnan hoppat med barnet och att barnet dött. Men åtalet ogillas eftersom rätten inte anser att kvinnan haft något uppsåt att skada sitt barn. Rätten menar även att kvinnan vid tillfället inte haft förmåga att inse vad fallet skulle kunna få för konsekvenser.