Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

MFF-stjärnan döms för sexuellt utnyttjande av barn

- 12/02/2013, 11:49 -
Miiko Albornoz var drivande i kontakten med den 14-åriga flickan.
1 av 2

Miiko Albornoz var drivande i kontakten med den 14-åriga flickan.

SCANPIX / Bildbyrån

MFF-stjärnan tar timeout från fotbollen.
2 av 2

MFF-stjärnan tar timeout från fotbollen.

Claudio Bresciani / SCANPIX

Malmö FF-stjärnan Miiko Albornoz, 22, hade sex med en 14-årig flicka. Nu döms han för sexuellt utnyttjande av barn och får villkorlig dom.

MALMÖ. Tingsrätten slår fast att den allsvenska fotbollstjärnan Miiko Albornoz är skyldig till sexuellt utnyttjande av barn. Rätten gick på åklagarens linje och dömde Malmö FF-spelaren till villkorlig dom.

Under rättegången förhördes både 14-åringen och Albornoz. Åklagaren Ulrika Rogland visade även delar ur deras sms- och Facebook-konversationer.

Den stora åldersskillnaden avgörande

Åklagaren menade att straffvärdet ligger kring sex månaders fängelse, men att risken att spelarens fotbollskarriär kan vara över tas med i bedömningen.

"Det är så stor åldersskillnad. Hon är 14,5 och han är 22", skrev Rogland i motiveringen till åtalet.


– Albornoz erkänner de faktiska omständigheterna, men bestrider ansvar. Det är uppenbart att något övergrepp mot målsäganden har det inte varit i detta fall, sa hans advokat 
Jan-Anders Hybelius i rätten.

Klubben väntar med besked

Albornoz arbetsgivare Malmö FF kommenterar domen så här på sin hemsida:

"I dag förkunnade Malmö Tingsrätt sin dom i målet mot Miiko Albornoz. Malmö FF har mottagit beskedet och återkommer i ärendet när vi talat med Albornoz och hans advokat".

Pressade 14-åringen att ha sex

Enligt åtalet var Albornoz den drivande i kontakten med 14-åringen. Han frågade flera gånger om hon ville komma hem till honom. 

– Efter en kort tid började han prata om sex, trots att jag berättat att jag bara var 14 år och oskuld, säger flickan i ett polisförhör.

När 14-åringen tvekade skrev Albornoz:

"Jag pallar inte att jaga dig längre. Hör av dig när du känner dig redo", i ett sms.

Släpptes efter erkännandet

MFF-spelaren greps den 17 november men släpptes bara två dagar senare efter att ha erkänt att han haft sex med flickan. 

– Jag tänkte aldrig på att hon var 14 år, det enda jag tänkte på var att hon var mogen för sin ålder, jag visste att hon var 14 år och ett halvt, men det enda jag tänkte på var att vi gillade varandra och att hon var en mogen tjej, berättar han i ett förhör.