Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Blev inte "coolast" på festen – slog ner 18-åring med flaska

- 28/02/2013, 20:12 -
20-åringen riskerar fängelsestraff för grov misshandel.

20-åringen riskerar fängelsestraff för grov misshandel.

SCANPIX/MONTAGE

En 20-årig man från Finspång åtalas misstänkt för att ha slagit en 18-åring med en ölflaska i huvudet. Motivet till misshandeln? 18-åringen tyckte inte att 20-åringen var "coolast" på festen.

FINSPÅNG. En nyårsfest i Finspång slutade med en grov misshandel. En 18-årig man blev slagen med en ölflaska i huvudet upprepade gånger så att blodet forsade.

Nu har en 20-årig man åtalats misstänkt för grov misshandel. Enligt 18-åringen och flera vittnen var överfallet både oväntat och oprovocerat.

Erkänner att han delat ut slag

18-åringen befann sig i köket när 20-åringen kom in och frågade vem som var "coolast" – han själv eller en flicka på festen. När 18-åringen utsåg flickan till festens coolaste gick 20-åringen till attack.

Slagen med ölflaskan rev upp stora sår i offrets panna och hårbotten. Både 18-åringen och två vittnen pekar ut 20-åringen som själv erkänner att han delat ut flera slag. 

Han vet dock inte om han använt något tillhygge eftersom han var så berusad att han inte minns händelsen fullt ut, det skriver Norrköpings Tidningar.