Här kör männen i väg med den misstänkte tjuven och hans bil.
1 av 7
Här kör männen i väg med den misstänkte tjuven och hans bil. - Foto: FAKSIMIL FRÅN VIMEO
Med en snöplog drar männen i väg bilen.
2 av 7
Med en snöplog drar männen i väg bilen. - Foto: FAKSIMIL FRÅN VIMEO
Polisen utreder nu händelsen.
3 av 7
Polisen utreder nu händelsen. - Foto: FAKSIMIL FRÅN VIMEO
Efter flera hundra meter får bilen punktering.
4 av 7
Efter flera hundra meter får bilen punktering. - Foto: FAKSIMIL FRÅN VIMEO
Och mannen kan senare lossa på bandet och åka i väg.
5 av 7
Och mannen kan senare lossa på bandet och åka i väg. - Foto: FAKSIMIL FRÅN VIMEO
Med varningsblinkers på kör han sakta från platsen med männen efter sig.
6 av 7
Med varningsblinkers på kör han sakta från platsen med männen efter sig. - Foto: FAKSIMIL FRÅN VIMEO
Polisen kommer sedan till platsen och stoppar bilen.
7 av 7
Polisen kommer sedan till platsen och stoppar bilen. - Foto: FAKSIMIL FRÅN VIMEO

Polisen inleder förundersökning mot Strängnäsmännen

Polisen har inlett en förundersökning mot de män som fångade och släpade i väg en dieseltjuv i Strängnäs.
– De är misstänkta för ofredande, säger förundersökningsledaren Per-Magnus Olsson.


Dieselstölden

Det var på torsdagen den 28 februari som polisen larmades efter att vittnen sett två personer slanga diesel i Strängnäs. När polisen kom till platsen var männen försvunna, men polishundar lyckades spåra upp en av gärningsmännen som senare greps.

– Han luktade diesel och togs in till förhör där han erkände stölden, säger Olsson till Nyheter24.

Ofredande

Ofredande är ett brott som faller under allmänt åtal. Den som handgripligen antastar någon genom till exempel hänsynslöst beteende gör sig skyldig till ofredande. Straffet för ofredande är böter eller fängelse i högst ett år. Fängelsestraff för ofredande är dock mycket ovanligt.

STRÄNGNÄS. Under måndagen kunde Nyheter24 avslöja att polisen misstänker flera män i Strängnäs för ofredande efter att ha släpat i väg en dieseltjuv. Nu har polisen inlett en förundersökning mot männen.

– Det finns flera anledningar att anta att det här rör sig om ett ofredande. Vi har bestämt oss för att utreda det hela, säger förundersökningsledaren Per-Magnus Olsson till Nyheter24.

Klippet har setts över 400 000 gånger

Det var på torsdagen den 28 februari som polisen grep en man misstänkt för att ha slangat diesel i Strängnäs. Mannen togs in till förhör där han erkände stölden och under fredagen släpptes han.

Men när han återvände till sin minibuss, som lämnats på brottsplatsen, möttes han av flera uppretade män som bundit fast bilen i en traktor med snöplog. Ett videoklipp som fått över 400 000 visningar på nätet visar hur männen kör i väg med minibussen, med mannen i förarsätet, i flera hundra meter.

"Ville se till att han kom därifrån"

Personen som filmade händelsen, och som nu är misstänkt för brott, förklarade under gårdagen för Nyheter24 att allt började med att mannen stal diesel från en av männen i klippet.

– Vi hade inte planerat att göra något utan det var mest en slump att vi mötte honom när han hämtade bilen. Han höll sig kvar i området och vi ville se till att han kom därifrån, säger fotografen, och fortsätter:

– Vi drog ut honom till vägen helt enkelt. Vi gjorde inte någon skada på vare sig honom eller bilen och det var aldrig vår tanke heller. Punkteringen hade han fått innan.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Näringslivets känga till regeringen: Sluta snåla

Trots AI: Färre studenter fast för fusk

För andra året i följd minskar antalet studenter som stängs av eller varnas för fusk. Farhågorna om att AI-verktyg skulle leda till ökat fusk har alltså ännu inte besannats.

"Stöd" för Putin att ta nya riskabla beslut

Ett falskt valresultat ska visa att Vladimir Putin har haft rätt hela tiden. Och det öppnar för nya drastiska beslut. För att bryta ned Ukrainas försvar antas många nya ryssar behöva kallas in till invasionsstyrkorna.

Blinken till Mellanöstern för Gazasamtal

USA:s utrikesminister Antony Blinken reser till Saudiarabien och Egypten denna vecka för att diskutera ansträngningarna att få till en vapenvila samt öka hjälpsändningar i Gaza, uppger amerikanska UD.

Mest nedåt på Asienbörser

Ledande börsindex hade backat generellt i Asien efter omkring en halv dags handel på tisdagen, även om japanska index hade tagit igen lite av tidigare tapp efter beskedet om att den japanska centralbanken höjer räntan för första gången på 17 år.

Ny studie om övergrepp förvånade forskare

Att utsättas för olika typer av övergrepp i barndomen ger en stark ökad risk för psykiatriska diagnoser senare i livet. Det bekräftas i en stor studie av svenska tvillingar.