Olyckan inträffade på en av stadens mest trafikerade gator.
Olyckan inträffade på en av stadens mest trafikerade gator. - Foto: AP/Scanpix

Cyklist fick armen avsliten – föraren körde vidare med armen i bilen

Cyklistens arm slets av i den våldsamma kollisionen med bilen. Nu rasar invånarna i staden mot den 22-årige föraren som smet från platsen trots att armen satt fast i bilen.


Söker efter armen

Polisen söker fortfarande efter armen som 22-åringen uppger att han dumpat i ett vattendrag. "Smutsigt, mörkt vatten" försvårar dock sökandet. Enligt polisen var 22-åringen på väg hem från krogen när han körde på cyklisten.

SAO PAULO. En smitningsolycka har väckt stor vrede i Brasilien. Det var i söndags som en cyklist blev påkörd av en 22-årig student på Avenida Paulista, en av Sao Paulos mest trafikerade gator.

Smällen blev så våldsam att cyklistens arm slets av – och hamnade i 22-åringens bil. Men i stället för att hjälpa den svårt skadade mannen smet föraren från platsen.

Efter stor uppmärksamhet i media gick dock studenten till en polisstation och erkände brottet. Han förklarade att han fått panik och flytt. Armen hade han dumpat i ett vattendrag.

"Armen hade kunnat sättas på plats"

Polis och åklagare har meddelat att han kommer att åtalas misstänkt för mordförsök och rattfylleri. Via sin advokat förnekar 22-åringen mordförsök.

– Om han hade stannat hade vittnen dödat pojken. Till exempel så var polisstationen omringad av hundratals människor som skrek och kastade burkar på hans pappa, som är en 60-årig man, säger hans advokat till BBC.

Cyklisten vårdas fortfarande på sjukhus men har inte livshotande skador. Enligt BBC tror läkarna att armen hade kunnat sättas på plats igen om de fått den direkt efter olyckan.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Person åtalad för terrorfinansiering

Polisen rapporterar om trafikolycka, Örebro

1 timme sedan
"En bilist har kört in i en stolpe på länsväg 733", skriver polisen på sin hemsida.

Nu kan du spara anhörigs DNA – efter döden – i ett smycke

1 timme sedan
Färre svenskar är intresserade av att begravas på en kyrkogård, det menar Ulf Lernéus på Begravningsbyråer. Istället vill man uppleva den sista vilan på en bergstopp, eller i ett smycke – men hur går det till egentligen?

Polisen i Södertälje rapporterar om rån

1 timme sedan
"Man misshandlas och rånas.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om brand, Härnösand

1 timme sedan
"Härnösand, larm om brand i byggnad i centrum.", skriver polisen på sin hemsida.

Umeå: Polisen rapporterar om stöld

1 timme sedan
"Umeå, misstänkt stöld i matbutik.", skriver polisen på sin hemsida.