Kvinnan fick 54 000 kronor av "Mr Cash".
Kvinnan fick 54 000 kronor av "Mr Cash". - Foto: PONTUS LUNDAHL/SCANPIX

Kvinna fick 54 000 kronor av "Mr Cash" i baren – frias

En person kallad "Mr Cash" kom fram till en kvinna i en bar och överlämnade 54 000 kronor – stulna från hennes ex-pojkväns hus. Nu frias hon från anklagelserna om anstiftan till grov stöld.


Ur domen

I domen står det att läsa:

"Kvinnan beskrev i polisförhör hur hon kontaktat en man och förklarat för honom att det fanns pengar i hennes före detta pojkväns lägenhet, var dessa fanns samt hur de kom överens om att dela på pengarna."

Lunds tingsrätt anser dock att förhöret inte håller som bevis. Rätten menar att bevisningen inte uppfyller rimliga krav på rättssäkerhet. Man anser även att åklagaren borde kallat förhörsledaren som vittne.

ESLÖV. Utpressning eller ett lönsamt samarbete? Det är frågan Lunds tingsrätt ställt sig i ett fall om anstiftan till grov stöld.

Enligt den åtalade 38-åriga kvinnan kom en man kallad "Mr Cash" fram till henne under en blöt utekväll i Eslöv. Mannen, som har rykte om sig att vara hänsynslös, frågade om hon visste var det fanns pengar. Kvinnan som enligt egen utsago var kraftigt berusad lämnade ut sin ex-pojkväns namn.

38-åringen ändrade sin historia

Senare på kvällen kom "Mr Cash" tillbaka och pratade om att beställa ett inbrott i mannens bostad. Kvinnan kunde då via sms-kontakt med ex-pojkvännen bekräfta för "Mr Cash" att ingen var hemma.

Strax före stängning kom "Mr Cash" fram till kvinnan igen och lämnade över 54 000 kronor. Enligt kvinnan en fjärdedel av det belopp som fanns hemma hos ex-pojkvännen. När kvinnan morgonen efter togs in till förhör uppgav hon att det var hon som kontaktat "Mr Cash".

Pojkvännen fick tillbaka 54 000

Men under rättegången hävdade hon att hon tagit på sig skulden på grund av rädsla för "Mr Cash". Samt att hon var berusad under polisförhöret.

Lunds tingsrätt anser inte att anteckningar från ett polisförhör är tillräckliga bevis för att döma någon för anstiftan till grov stöld. Därför frias 38-åringen från alla misstankar om brott. 

Ex-pojkvännen har fått tillbaka de 54 000 kronor som kvinnan lämnade in till polisen. Det saknas dock fortfarande 137 000 kronor, det skriver Skånska Dagbladet.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!