Lane tycks helt likgiltig inför det han gjort.
1 av 3
Lane tycks helt likgiltig inför det han gjort. - Foto: AP/Scanpix
Han kommer att spendera resten av sitt liv i fängelse.
2 av 3
Han kommer att spendera resten av sitt liv i fängelse. - Foto: AP/Scanpix
T-shirten som han skrivit "KILLER" på.
3 av 3
T-shirten som han skrivit "KILLER" på. - Foto: AP/Scanpix

Trippelmördare bar "killer"-tröja och pekade finger åt offrens familjer

Mannen som sköt ihjäl tre personer på en skola i Ohio 2012 visade ingen ånger i rätten. I stället bar han en tröja med texten "KILLER" och hånlog och pekade finger åt offrens familjer.
– Ni kan dra åt helvete.


Skolskjutningen

Den 27 februari tog Lane en pistol och en kniv med sig till Chardon High School. Han gick in på ett kafé och avlossade tio skott mot en grupp studenter. Två 16-åringar och en 17-åring dog. 

OHIO. Den 27 februari 2012 gick då 17-årige T.J. Lane in på Chardon High School i Ohio och började skjuta.

Tre tonåringar dog av skotten och tre andra skadades i skolskjutningen som lamslog hela delstaten. Under tisdagens rättegång visade Lane ingen ånger. I rättssalen bar han en t-shirt som han skrivit "KILLER" på.

Kommer att vara fängslad resten av sitt liv

Flera gånger brast han även ut i ett hånleende riktat mot offrens familjer. Och vid ett tillfälle pekade han finger åt dem och sa enligt Huffington Post:

– Handen som avlossade skotten som dödade era söner onanerar nu åt minnet. Ni kan dra åt helvete.

Domstolen dömde Lane till tre livstidsstraff utan möjlighet till villkorlig frigivning. Domaren försäkrade att 18-åringen kommer att spendera resten av sitt innanför fängelsets murar.

Här visar han fingret åt offrens familjer


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Morgonens nyheter 24 april

USA:s ultimatum till Tiktok: Sälj eller kastas ut

USA:s senat har röstat ja till ett förslag som kan komma att förbjuda Tiktok i landet. Techjätten måste kapa banden till Kina, eller slängas ut från den amerikanska marknaden.

Lägre vinst och högre kostnader för storbanken

Det går sämre än väntat för storbanken Handelsbanken.Vinsten pressas nedåt och kostnaderna lyfter med 12 procent i första kvartalet i år.

Amnesty: Mörkt år för mänskliga rättigheter

De många pågående konflikterna i världen har fått förödande konsekvenser för civila – och AI:s snabba intåg har gjort att desinformation sprids som en löpeld. Amnesty International målar en mörk bild av läget för mänskliga rättigheter globalt i sin årsrapport.

VMA om kraftig brand i Södertälje

Ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) har utfärdats till boende i Södertälje med anledning av en brand i en industrilokal, rapporterar P4 Stockholm.

"Tiktok är inte vilket företag som helst"

Tiktok slängs ut ur USA. Eller? En rättslig strid väntar sannolikt, som kan ta flera år. Hur den prövningen kommer att falla ut är jättesvårt att sia om. Det är ytterst en fråga om en tolkning av konstitutionen, säger Nils Ivars, på advokatfirman Vinge i Sverige, som även är advokat i New York.