Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Hedersmördarens sms till kvinnan: "Du förtjänar att slaktas"

Kvinnan höggs med 16 hugg på second hand-butiken Myrorna.
1 av 3

Kvinnan höggs med 16 hugg på second hand-butiken Myrorna.

SCANPIX SWEDEN

När polisen kom till platsen hade mannen fortfarande kniven i handen.
2 av 3

När polisen kom till platsen hade mannen fortfarande kniven i handen.

JANERIK HENRIKSSON/SCANPIX

Mannen hade hotat kvinnan i flera månader innan attacken.
3 av 3

Mannen hade hotat kvinnan i flera månader innan attacken.

SCANPIX SWEDEN

Nyheter | 21/03/2013 17:10

En 50-årig man har åtalats för det brutala knivmordet på en 33-årig kvinna inne på Myrorna. Flera sms visar att han var mycket svartsjuk och han erkänner att mordet var hedersrelaterat.
– Ditt blod är inte rent. Jag är redo att slakta dig med mina bara händer, skrev han till kvinnan.

VÄSTERÅSPå morgonen den 14 januari gav sig den 50-årige mannen ut i Västerås för att leta efter den 33-åriga kvinnan han tidigare haft en relation med. I ena jackärmen hade han en kniv och i byxfickan låg en skruvmejsel.

I flera månaders tid hade han hotat kvinnan och hennes nya man. I ett stort antal sms har han skrivit att hon är "smutsig" och att han tänker döda henne. Men trots att kvinnan vände sig till polisen för att få skydd lyckades inte polisen hitta 50-åringen som rest till ett annat land.

"Aldrig sett en så hatisk blick"

Den 14 januari var han dock tillbaka i Sverige. Och efter flera timmars sökande hittade han 33-åringen på second hand-butiken Myrorna i Västerås. Kvinnan försökte springa ifrån mannen men han fick ner henne på golvet och började hugga henne med besinningslöst våld inför flera vittnen. 

"Han tryckte ner kniven i hennes hals", säger ett vittne.

"Jag har aldrig sett en så hatisk blick", säger ett annat vittne.

50-åringen förnekar uppsåt

När polisen kom till platsen låg kvinnan i en stor blodpöl på golvet. Hon hade 16 knivhugg på överkroppen och mannen erkände direkt. I förhöret strax efteråt förklarade han att han hoppas att hon överlever, men att det är hon som bär skulden till hans gärning.

Han berättade även att det som hänt på Myrorna enbart handlar om att upprätthålla hans heder.

Två dagar efteråt avled kvinnan av sina skador. Nu har 50-åringen åtalats misstänkt för mord. Han erkänner gärningen men förnekar uppsåt. Enligt en undersökning kan ha lidit av en allvarlig psykisk störning vid mordtillfället.