Ett stort slagsmål utbröt utanför nattklubben.
1 av 3
Ett stort slagsmål utbröt utanför nattklubben. - Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
Nu åtalas två unga män för misshandel.
2 av 3
Nu åtalas två unga män för misshandel. - Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
Motivet till misshandeln är enligt åklagaren att 26-åringen är homosexuell.
3 av 3
Motivet till misshandeln är enligt åklagaren att 26-åringen är homosexuell. - Foto: Brennan Linsley/AP/Scanpix

Homosexuell man dansade "feminint" – blev misshandlad

Ett gäng blev rejält uppretade på att den 26-årige mannen dansade "feminint". När han lämnade klubben misshandlades han av gänget och hans kvinnliga kamrat fick käken avsparkad.
– Jag kan inte förstå att vi lever på 2000-talet och att det finns ett sådant hat, säger han.


"En catfight"

När gänget skrek "bögjävel" åt 26-åringen såg hans kvinnliga kamrat att han tog åt sig. Då skrek hon åt kvinnorna i gänget:

– Vad håller ni på med, det är inte moget!

Då utbröt slagsmålet och alla fyra kvinnorna – två från varje grupp – låg ner på marken och slogs med varandra.

– Alla hamnade i en catfight, berättar ett vittne i polisförhör.

Det var under det bråket som 26-åringen misshandlades av den 20-årige mannen. 

MALMÖ. På torsdagen åtalades en 20-årig man för misshandel av en 26-åring utanför en nattklubb i Malmö den 14 september.

– Motivet för misshandeln har varit att kränka målsäganden på grund av sexuell läggning, skriver åklagaren i åtalet.

Skrek "bögjävel" åt 26-åringen

Den 26-årige mannen var ute och dansade med några vänner när 20-åringens sällskap började skrika och svära åt honom. Anledningen? 26-åringen är homosexuell och har enligt egen utsago en feminin dansstil. 

Både 26-åringen och hans vänner tyckte att situationen var obehaglig och de bestämde sig för att lämna klubben. Men 20-åringens gäng följde efter och skrek "bögjävel" åt 26-åringen. Efter en ordväxling mellan grupperna utbröt ett stort slagsmål.

Grov misshandel av kvinnan

20-åringen gav sig på 26-åringen och misshandlade honom. Samtidigt gick en annan man mot 26-åringens kvinnliga kamrat som låg på marken. När han kom tillräckligt nära tog han sats och sparkade henne i huvudet.

– Det är som att han spelar fotboll med hennes huvud. Jag har aldrig sett någon kille misshandla en tjej så illa, förklarar 26-åringen enligt Skånska Dagbladet.

"Det har aldrig hänt tidigare"

Kvinnan bröt käken av sparken. Mannen som sparkade henne är 21 år och åtalas nu för grov misshandel. Både han och 20-åringen förnekar brott.

– Jag kan inte förstå att vi lever på 2000-talet och det finns ett sådant hat. Jag har varit öppen homosexuell sedan jag var 14 år och det har aldrig hänt tidigare, säger 26-åringen till Skånska Dagbladet.

/
/
tal
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Finlands president: Tala mindre om krig

Ny gränsdragning pågår i svårlöst konflikt

Armenien och Azerbajdzjan har börjat "fixa" sin hårt omstridda gräns, meddelar ärkefienderna. Gränsdragningen utgör ett försök att normalisera den ytterst frostiga relationen mellan länderna och undvika nya blodiga sammandrabbningar i regionen.

Upphittade skelettdelar kom från en människa

Skelettdelar som hittades vid en camping i Strömstad i söndags kom från en människa, rapporterar Strömstads Tidning.

Färre abonnenter än väntat för Spotify

Strömningstjänsten Spotify redovisar en rörelsevinst på 168 miljoner euro för första kvartalet i år. Det kan jämföras med förlusten på 156 miljoner euro under motsvarande kvartal 2023.

Mamma döms – tatuerade dödskalle på sonen

Mamman lät tatuera sina barn, bland annat fick sonen en dödskalle intatuerad. Nu döms hon för fem fall av misshandel, rapporterar P4 Kalmar.

Varningen: Kontanter riskerar att bli oanvändbara

Riksbanken varnar för att kontanter kan bli "i det närmaste oanvändbara i Sverige" om åtgärder inte vidtas. – Vi behöver bromsa en utveckling där vi är på väg mot att allt färre kan betala med kontanter, säger Elin Ritola, enhetschef för betalningsanalys och innovation på Riksbanken, till SVT.