Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tingsrätten: Struptag på vakt olämpligt – men inte brottsligt

- 27/03/2013, 17:24 -
Tingsrätten anser att 23-åringen inte begått något brott.

Tingsrätten anser att 23-åringen inte begått något brott.

JESSICA GOW/SCANPIX

När den 23-årige mannen ombads att lämna krogen tog han struptag på en ordningsvakt och hotade med att en kriminell organisation skulle ge sig på vakten. Nu frias 23-åringen av tingsrätten som menar att uppförandet var olämpligt – men inte straffbart.

HELSINGBORG. Den 23-årige mannen var påtagligt berusad på en nattklubb i Helsingborg och hamnade i bråk med sin sambo. Då ansåg en ordningsvakt att det var dags för 23-åringen att gå hem.

Men mannen accepterade inte vaktens beslut utan gick till attack och tog ett struptag på honom. Sedan hotade 23-åringen med att hans kriminella gäng skulle ge sig på vakten.

Efter en stunds bråk kom en annan vakt till undsättning och kunde handfängsla 23-åringen. Nu har Helsingborgs tingsrätt friat 23-åringen från anklagelserna om olaga hot

Tingsrätten: Olämpligt men inte straffbart

Tingsrätten anser att mannens reaktion är "förståelig" då han var berusad och inte fullt ut förstod att det var en vakt som gav sig på honom. 

– Det känns som om tingsrätten anser att detta är en typisk fyllegrej och att detta skulle vara förmildrande när det gäller både våldet och hoten mot ordningsvakten, säger den rättslige experten Stefan Wahlberg till Metro.

Tingsrätten skriver att 23-åringens hot var ”olämpliga mot bakgrund av hans mycket onyktra tillstånd”, men inte straffbara.