Våldtäkten ska ha skett inne på en toalett i skolans källare.
Våldtäkten ska ha skett inne på en toalett i skolans källare. - Foto: JAN-ERIK HENRIKSSON/SCANPIX

Elev våldtagen på skolans källartoalett

En elev misstänks ha våldtagit en annan elev på en högstadieskola i Uppsala. Våldtäkten ska ha skett inne på en toalett i skolans källare.


Ur anmälan

I anmälan till Arbetsmiljöverket har skolan skrivit:

"Elev blir sexuellt utnyttjad av en elev från annan skola flera gånger. Sker på en toalett i källaren i skolan. Händelserna framkommer när eleven blir hotad av gärningsmannen via sms".

UPPSALA. En elev på en högstadieskola i Uppsala misstänks ha blivit utsatt för sexuella övergrepp av en annan elev.

Först när den misstänkte gärningsmannen skickade hotfulla sms valde eleven att berätta om övergreppen. Rektorn slog då larm till Arbetsmiljöverket och konstaterade att hans elev blivit sexuellt utnyttjad flera gånger på skolans källartoalett.

Rubriceras som våldtäkt mot barn

Händelsen har därefter polisanmälts och utreds just nu av Uppsalapolisen.

– Vi utreder två anmälningar, den ena gäller våldtäkt mot barn och den andra gäller förberedelse till våldtäkt mot barn, säger Lisa Sannervik, presstalesperson vid Uppsalapolisen, till Nyheter24.

De inblandade förhörs av polis

Den misstänkte gärningsmannen är elev på en annan skola. Polisen vill inte lämna några ytterligare detaljer om fallet med hänvisning till förundersökningssekretess.

– Utredningen fortlöper, vi förhör inblandade och försöker ta reda på exakt vad som hänt. Mer kan jag inte säga, berättar Sannervik.

Nyheter24 har förgäves sökt skolans rektor.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israel ska ha träffat mål i Iran

Nu börjar världshistoriens största val

En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.

Över hundra döda i stora översvämningar

Flera dagars kraftiga översvämningar i Pakistan och Afghanistan har krävt minst 130 liv.

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

1 timme sedan
Afrikanska kvinnor har 130 gånger större risk att dö av komplikationer i samband med graviditet och förlossning än en kvinna i Europa eller Nordamerika, visar en ny FN-rapport. Och framstegen gällande mödradödligheten världen över har stannat av.