Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Elev våldtagen på skolans källartoalett

Våldtäkten ska ha skett inne på en toalett i skolans källare.
1 av 1

Våldtäkten ska ha skett inne på en toalett i skolans källare.

JAN-ERIK HENRIKSSON/SCANPIX

Nyheter | 25/03/2013 16:02

En elev misstänks ha våldtagit en annan elev på en högstadieskola i Uppsala. Våldtäkten ska ha skett inne på en toalett i skolans källare.

UPPSALA. En elev på en högstadieskola i Uppsala misstänks ha blivit utsatt för sexuella övergrepp av en annan elev.

Först när den misstänkte gärningsmannen skickade hotfulla sms valde eleven att berätta om övergreppen. Rektorn slog då larm till Arbetsmiljöverket och konstaterade att hans elev blivit sexuellt utnyttjad flera gånger på skolans källartoalett.

Rubriceras som våldtäkt mot barn

Händelsen har därefter polisanmälts och utreds just nu av Uppsalapolisen.

– Vi utreder två anmälningar, den ena gäller våldtäkt mot barn och den andra gäller förberedelse till våldtäkt mot barn, säger Lisa Sannervik, presstalesperson vid Uppsalapolisen, till Nyheter24.

De inblandade förhörs av polis

Den misstänkte gärningsmannen är elev på en annan skola. Polisen vill inte lämna några ytterligare detaljer om fallet med hänvisning till förundersökningssekretess.

– Utredningen fortlöper, vi förhör inblandade och försöker ta reda på exakt vad som hänt. Mer kan jag inte säga, berättar Sannervik.

Nyheter24 har förgäves sökt skolans rektor.