Vakten fick hjärnskakning och hans glasögon blev sönderslagna.
1 av 3
Vakten fick hjärnskakning och hans glasögon blev sönderslagna.
När polisen kom till platsen fortsatte ynglingen att göra motstånd.
2 av 3
När polisen kom till platsen fortsatte ynglingen att göra motstånd. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
16-åringen döms nu till ungdomsvård och dagsböter för två fall av misshandel, våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd, narkotikabrott och olovlig körning.
3 av 3
16-åringen döms nu till ungdomsvård och dagsböter för två fall av misshandel, våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd, narkotikabrott och olovlig körning. - Foto: Hasse Holmberg / SCANPIX

Kaxig 16-åring sparkade vakt i ansiktet

Ungdomsvård och böter väntar 16-åringen som misshandlade en vakt på Öland.


Testas för narkotika

Den 16-årige mannen döms även att ha återkommande träffar med en kontaktperson och genomgå oregelbundna narkotikatester.

ÖLAND. Det var vid stängningsdags utanför hotell Strand i Borgholm i augusti förra året som 16-åringen gick fram till ett gäng killar. 

Utan förvarning delade han ut ett slag i ansiktet på en av killarna. En vakt som såg hela händelseförloppet skyndar till platsen för att stoppa misshandel.

Drabbades av en kraftig hjärnskakning

Vakten träffades då av ett knytnävsslag i ansiktet och faller till marken. Därefter måttade 16-åringen en spark mot vaktens ansikte. 

Sparken var så hård att vakten drabbades av en kraftig hjärnskakning, samtidigt blev hans glasögon även sönderslagna. 

När polisen kom till platsen fortsatte ynglingen att göra motstånd. 16-åringen döms nu till ungdomsvård och dagsböter för två fall av misshandel, våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd, narkotikabrott och olovlig körning, skriver Barometern

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

1 timme sedan
Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.