Om polisen slagit till mot bussen utanför hotellet hade man riskerat en farlig situation.
1 av 5
Om polisen slagit till mot bussen utanför hotellet hade man riskerat en farlig situation. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Tusentals fans befann sig på platsen för att få en skymt av idolen.
2 av 5
Tusentals fans befann sig på platsen för att få en skymt av idolen. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Och flera av dem sprang ikapp bussen.
3 av 5
Och flera av dem sprang ikapp bussen. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Det hade varit svårt för polisen att garantera säkerheten på plats.
4 av 5
Det hade varit svårt för polisen att garantera säkerheten på plats. - Foto: SCANPIX SWEDEN
Man valde därför att kalla på krogsektionen.
5 av 5
Man valde därför att kalla på krogsektionen. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Så räddade fansen Bieber från polisen

Polisen kände en tydlig cannabisdoft i Justin Biebers turnébuss men väntade med att slå till. Anledningen kan ha varit att man ville undvika den kaosartade situationen som kunde ha uppstått utanför Grand Hôtel där hundratals fans befann sig.


Polisen hittade elpistol

När polisens krogsektion kom till Globen anträffade man turnébussen tom i ett garage. Vid en genomsökning hittades en mindre mängd narkotika samt en elpistol. Narkotika har skickats till SKL för analys. Läs mer här.

Frida, 22, festade med Bieber

Efter avslutningskonserten under onsdagen firade världstjärnan på nattklubben Rose i Stockholm. Då blev 22-åriga Frida Reinholdsson inbjuden till Biebers bord och festade med honom hela natten. Läs allt om festnatten här.

STOCKHOLM. Strax innan Justin Biebers turnébuss skulle lämna Grand Hôtel under onsdagen började polisen fatta misstankar om att det fanns narkotika ombord.

Men poliserna avvaktade med ingripandet. Och nu kan Nyheter24 berätta att Bieber kan ha räddats av sina hundratals fans utanför hotellet. Ett ingripande utanför hotellet hade kunnat leda till en kaosartad och farlig situation.

– Inför varje ingripande görs en bedömning. I det här fallet har vi gjort bedömningen att det var bäst att avvakta och kontakta krogsektionen, säger kriminalkommissarien Lars Byström, till Nyheter24.

Fallet läggs troligtvis ned

Först när fordonet kommit fram till Globen och alla passagerarna lämnat bussen kom polisens krogsektion till platsen och genomsökte bussen. Man fann en mindre mängd narkotika, men utredningen läggs med största sannolikhet ned eftersom polisen inte kan knyta någon till brottet.

– Vi har ingen skäligen misstänkt och man har väl gjort bedömningen att det inte finns så mycket mer att göra i det här fallet. Det kommer förmodligen inte göras speciellt mycket mer, säger Byström.

Men om ni hade slagit till direkt hade ni ju haft större chans att gripa den skyldige?

– Jag kan bara säga att vi gjorde den bedömningen som vi gjorde, avslutar Byström.

Uppmärksamheten kring Biebers Sverigebesök har varit massiv. Tusentals fans har följt stjärnan var han än har gått. Och en klädbutik i Gallerian tvingades stänga när stjärnan skulle shoppa kläder.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!