Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Spritlangare frias från barnvåldtäkt: "Hade fortsatt kontakt"

- 30/04/2013, 11:23
Den 23-årige mannen döms för sexuellt utnyttjande barn och för att ha langat sprit till minderåriga.
1 av 3

Den 23-årige mannen döms för sexuellt utnyttjande barn och för att ha langat sprit till minderåriga.

Scanpix Obs Bilden är ett montage

Mannen sålde cider, sprit och öl. Obs Bilden är från ett annat fall.
2 av 3

Mannen sålde cider, sprit och öl. Obs Bilden är från ett annat fall.

Polisen i Alvesta/Växjö / Facebook

Bilder från spritlangning i Stockholm.
3 av 3

Bilder från spritlangning i Stockholm.

FAKSIMIL FRÅN YOUTUBE.COM

En 23-årig spritlangare från Borlänge döms nu till ett och ett halvt års fängelse för bland annat sexuellt utnyttjande av minderårig.

BORLÄNGE. Nyheter24 har tidigare skrivit om en 23-årig spritlangare som åtalades för bland annat våldtäkt mot barn och grov olovlig försäljning av alkohol.

På måndagen kom domen från Falu Tingsrätt som valde att fria mannen för våldtäkt mot barn och dömer honom i stället för sexuellt utnyttjande av barn

Frivilligt

I domen skriver man bland annat att även om mannen kände till att flickan endast var 13 år gammal, så kan man inte bortse från att det sexuella handlandet var frivilligt. Dessutom pekar man på att det även efter tillfället där de sexuella handlingarna skedde fanns fortsatt kontakt mellan langaren och flickan.

Det anses dessutom bevisat att han under en längre tid sysslat med alkoholförsäljning till ett stort antal minderåriga, något som mannen själv delvis nekar till.

Ett stort antal sms från en telefon som hittades vid gripandet av 23-åringen samt ett antal vittnesuppgifter motsäger dock mannens uppgifter om att det i själva verket ska vara någon annan som ligger bakom.

Ett och ett halvt års fängelse

Mannen, som sedan tidigare förekommer i brottsregistret, döms nu till sammanlagt ett år och sex månaders fängelse för sexuellt utnyttjande av barn, grov olovlig försäljning av alkohol, olovlig befattning med sprit och olovligt innehav av alkoholdrycker.

Han ska dessutom betala skadestånd till den drabbade flickan på 30 000 kronor.