Mannen får nu förlängt fängelsestraff.
1 av 3
Mannen får nu förlängt fängelsestraff. - Foto: Junge Heiko/Scanpix
Tingsrätten dömer honom till sex månaders fängelse för sexuellt utnyttjande.
2 av 3
Tingsrätten dömer honom till sex månaders fängelse för sexuellt utnyttjande. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Mannen hävdar att han inte visste att flickan var så ung som 13 år.
3 av 3
Mannen hävdar att han inte visste att flickan var så ung som 13 år. - Foto: SCANPIX / Bertil Ericson / SCANPIX

Nyligen dömd våldtäktsmam utnyttjade 13-åring veckan efter

I januari dömdes en 24-årig man till fängelse för våldtäkt. En vecka senare – innan han börjat avtjäna straffet – utnyttjade han en 13-årig flicka sexuellt.


Ska betala skadestånd

Utöver det sex månader långa fängelsestraffet döms 24-åringen även att betala 25 000 kronor i skadestånd till 13-åringen.

ARBOGA. Den 25 januari meddelade tingsrätten att den 24-årige mannen gjort sig skyldig till våldtäkt och ska straffas med två års fängelse. Mannen behövde dock inte avtjäna sitt fängelsestraff direkt. 

En vecka senare, den 1 februari, reste han till Arboga för att träffa en 13-årig flicka han fått kontakt med via internet. De båda tog in på ett hotell där någon form av sexuella handlingar ägde rum varpå mannen blev misstänkt för våldtäkt mot barn.

Säger att han trodde att flickan var äldre

Flickan menar att det handlar om ett fullbordat samlag medan 24-åringen hävdar att det var sexuella handlingar "av mindre omfattande slag".

Under rättegången förklarade mannen att han trodde att flickan var äldre. Att flickan klart och tydligt skrivit att hon var 13 år avfärdade mannen med att han inte trodde att hon menade allvar.

Döms till sex månaders fängelse

Efter att ha konstaterat att det finns både "förmildrande och försvårande omständigheter" rörande fallet dömde Västmanlands tingsrätt 24-åringen för sexuellt utnyttjande av barn. Rätten anser inte att det går att bevisa att ett samlag har ägt rum.

Straffet blir sex månaders fängelse som läggs på det två år långa fängelsestraff han fick för våldtäkten, det skriver Vestmanlands Läns Tidning.

/
/
Dom
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

Kvinna dömdes för mord – frias i hovrätten

Den kvinna som dömdes i tingsrätten för mordet på en annan kvinna frias nu helt i hovrätten, rapporterar Göteborgs-Posten.

S: Bevaka unga kriminella dygnet runt

Socialdemokraterna vill satsa 700 miljoner kronor på att punktmarkera ungdomar på väg in i grov kriminalitet.

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

Varför ger Europa inte mer pengar till Ukraina, frågar USA:s expresident Donald Trump, och Republikanerna sannolika presidentkandidat i höstens val, på sin sociala medieplattform Truth.

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.

Nio års fängelse för grova brott på hotell

1 timme sedan
Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. En 26-årig man som greps vid tillslaget döms nu för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse.