Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

35-årig man utsatt för oralsexattack på Sweden Rock Festival

Gärningsmannen smög sig in i mannens tält.
1 av 3

Gärningsmannen smög sig in i mannens tält.

Scanpix

Våldtäkten ska ha skett på festivalområdet under lördagen.
2 av 3

Våldtäkten ska ha skett på festivalområdet under lördagen.

Claudio Bresciani / SCANPIX

Polisen menar att festivalen varit lugnare än tidigare år.
3 av 3

Polisen menar att festivalen varit lugnare än tidigare år.

Hasse Holmberg/Scanpix

Nyheter | 10/06/2013 14:48

En man i 35-årsåldern våldtogs under Sweden Rock Festival på lördagen. Polisen har i nuläget ingen gripen för brottet.
– Han vaknade av att en annan man utförde oralsex på honom, säger Håkan Landgren vid Blekingepolisen.

NORJE. På Sweden Rock Festivals sista dag anmälde en man i 35-årsåldern att han blivit våldtagen. Enligt polisen ska övergreppet ha skett i mannens tält på festivalområdet vid 15- eller 16-tiden på lördagen.

– Det var en för honom okänd gärningsman. Vi har i nuläget ingen gripen misstänkt för brottet, säger inre befäl Mattias Lundgren till Nyheter24.

Håkan Landgren vid Blekingepolisen berättar att gärningsmannen smög sig in i 35-åringens tält när han låg och sov.

– Han vaknade av att en annan man utförde oralsex på honom. När gärningsmannen såg att 35-åringen vaknade försvann han från platsen, säger Landgren till Nyheter24.

Två anhållna för grov misshandel

Trots att händelsen utspelade sig på dagtid och att det sannolikt fanns många vittnen i området tror polisen att fallet blir svårlöst.

– Våra chanser är nog inte så stora. Det är väldigt mycket folk i rörelse och det är lätt att försvinna i mängden, säger Landgren.

Polisen vill inte uppge fler detaljer om brottet av hänsyn till förundersökningssekretess. Bortsett från våldtäkten menar polisen att festivalen varit relativt lugn.

– Om man ser till hur mycket folk som varit här så har det varit få fall. Vi har ungefär ett tiotal misshandelsanmälningar och många stöldärenden. Två personer sitter även anhållna misstänkta för grov misshandel, säger inre befäl Mattias Lundgren.