När polisen gjorde en husrannsakan hittade de en miljon i kontanter gömda i två väskor.
1 av 2
När polisen gjorde en husrannsakan hittade de en miljon i kontanter gömda i två väskor. - Foto: Foto: Polisen
2 av 2
- Foto: Scanpix

Ökänd biltjuv hade en miljon hemma – taxeras med 270 000

När polisen gjorde husrannsakan hemma hos den 49-årige stortjuven hittades en miljon kronor i kontanter. Nu har mannen skönstaxerats med 270 000.


Dömd till åtta års fängelse

1992 dömdes 47-åringen enligt Göteborgs-Tidningen för första gången av Göteborgs tingsrätt. Han befanns skyldig för stöld, försök till bedrägeri, häleri samt olovligt förfarande. Sedan dess har det bara fortsatt. 

Den 13 mars i år dömdes han av Vänersborgs tingsrätt till fängelse i fyra månader. Sammanlagt har han dömts till åtta och ett halvt års fängelse för en rad olika domar.

Han blev av med körkortet 2004 men har fortsatt köra bil i flera år.

GÖTEBORG. Den 49-årige mannen är känd för polisen i hela Västra Götaland. När han är på fri fot är han under ständig bevakning och han har gjort sig ett namn som en av regionens största biltjuvar.

I tiotals år har han sysslat med att göra inbrott i bilar och han förekommer under 55 avsnitt i belastningsregistret.

När han misstänktes för tre nya bilinbrott i oktober förra året beslutade polisen att en husrannsakan skulle genomföras. I mannens hem hittades då 1 009 500 kronor i kontanter.

49-åringen vägrade inledningsvis att berätta något om pengarna. Men han förklarade att han aldrig tänker sluta begå brott.

"Jag kommer aldrig lägga av – det här alldeles för lönsamt".

Men när skatteverket undersökte mannens ekonomi valde han att prata. Han berättade att pengarna kom från arv, vänner och gåvor. Det är dock förklaringar som skatteverket inte tror på och 49-åringen har nu skönstaxerats med 270 000 kronor för svarta inkomster – en summa som ändå beskrivs som en försiktig bedömning.

"Dina förklaringar till varför du hade det vid husrannsakan den 17 oktober 2012 påträffade beloppet om drygt 1 000 000 kronor är inte underbyggda av någon som helst objektiv och trovärdig bevisning", skriver skatteverket.

49-åringen har tidigare upptaxerats med 360 000 kronor de två senaste åren. I januari dömde hovrätten honom till sex månaders fängelse för stöld, försök till stöld, snatteri och olovlig körning.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!