Mannen ska ha stått i främre ledet och förhindrat polisen att utföra sitt arbete.
1 av 4
Mannen ska ha stått i främre ledet och förhindrat polisen att utföra sitt arbete. - Foto: TT
Händelsen ska ha skett i samband med matchen mellan Hammarby och Assyriska.
2 av 4
Händelsen ska ha skett i samband med matchen mellan Hammarby och Assyriska. - Foto: TT
Mannen åtalas för djurplågeri och våldsamt upplopp.
3 av 4
Mannen åtalas för djurplågeri och våldsamt upplopp. - Foto: BERTIL ERICSON/TT
Han ska bland annat ha sparkat en polishund i huvudet.
4 av 4
Han ska bland annat ha sparkat en polishund i huvudet. - Foto: TT

Fotbollssupporter åtalas för att ha sparkat polishund i huvudet

En 29-årig fotbollssupporter har åtalats misstänkt för våldsamt upplopp och djurplågeri. I samband med en match mellan Hammarby och Assyriska ska han bland annat ha sparkat en polishund i huvudet.


Klubbarna med flest huliganer

Nyheter24 har tidigare skrivit om Rikskriminalpolisens kartläggning över vilka supportrar som bryter mot lagen i samband med svenska idrottsevenemang. 

De flesta som klassas som huliganer är kriminellt belastade, dömda för narkotikabrott och bor i storstäder. Här kan du läsa mer om vilka klubbar som har flest huliganer.

STOCKHOLM. Flera fotbollssupportrar konfronterade polisen i samband med Superettanmatchen mellan Hammarby och Assyriska den 18 maj.

Nu har en 29-årig man åtalats misstänkt för våldsamt upplopp och djurplågeri. Enligt stämningsansökan ska mannen ha befunnit sig i ett främre led som spottade, gestikulerade och kastade föremål mot poliserna. 

Har fått tillträdesförbud

29-åringen misstänks ha haft uppsåt att med våld sätta sig upp mot poliserna och hindra deras arbete. Han ska bland annat ha sparkat en polishund i huvudet. 

"X deltog i det folksamlingen gjorde genom att röra sig med folksamlingen mot poliserna, befinna sig i främre ledet, skrika och gestikulera samt sparka en polishund", skriver åklagaren i stämningsansökan. 

Mannen har tillsammans med flera andra personer fått tillträdesförbud till alla fotbollsmatcher i Sverige. Detta på grund av att det enligt åklagaren finns omständigheter som talar för att personerna kommer att begå brott ägnade att "störa ordning eller säkerhet under idrottsarrangemang". 

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.

Sambo? Så delar du upp ekonomin med din partner

Brukar du och din partner bli osams över ekonomin? Nyheter24 har pratat med Madelén Falkenhäll, hållbarhetsekonom på Swedbank, som berättar hur man kan tänka när man ska dela upp ekonomin med sin partner.

Det vill svenskarna helst ha på sig när de begravs

1 timme sedan
Här är plaggen som svenskarna helst har på sig i graven när de begravs. Vissa plagg är med otippade än andra. Vad hade du velat ha på dig när du begravs?