Polisanmälda.
1 av 4
Polisanmälda. - Foto: TT Bild
De tre unga flickorna ska ha trakasserat sin omgivning under ett halvår.
2 av 4
De tre unga flickorna ska ha trakasserat sin omgivning under ett halvår. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Bland annat på Facebook.
3 av 4
Bland annat på Facebook. - Foto: TT BILD / Ap
Det hela har nu gått vidare till sociala myndigheter.
4 av 4
Det hela har nu gått vidare till sociala myndigheter. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Tonårsflickor anmälda efter sexterror på Facebook

I Blekinge har tre skoflickor anmälts för ofredande och sexuellt ofredande. Under ett halvårs tid ska de ha trakasserat ett 50-tal människor.


Attackerade mobbare – efter trakasserier på Facebook

 Ett svartsjukedrama på en högstadieskola i Gävle ledde till mobbning och trakasserier på sociala medier.

Till slut attackerade den drabbade flickan en av mobbarna – nu har hon dömts för misshandel.

KARLSKRONA. Tre unga flickor i Karlskrona kommun har blivit polisanmälda för ofredande och sexuellt ofredande efter att de under ett halvårstid ska ha trakasserat 50-tal barn, ungdomar och vuxna.

På sin Facebook skriver polisen att det handlat om busringningar, fula ord, anklagelser, trakasserier, sexuella anspelningar och sexuella trakasserier. Det hela ska ha utförts från dolda telefonnummer, via sms och på Facebook.

Bland annat ska de tre flickorna ha skaffat sig två falska Facebook-profiler varifrån man skrivit kränkande saker till elever på ortens skola.

Inga rättsliga påföljder

Eftersom att flickorna inte är straffmyndiga har det hela nu gått vidare till socialen och det kommer inte att bli några rättsliga påföljder.

– Det innebär inte att vi ser mindre allvarligt på det här, inte minst ur ett brottsförebyggande perspektiv. Det handlar om att förhindra att sådant här händer igen. Och vi vill visa de utsatta att vi tar det här på allvar, det är inte okej att skriva vad som helst, även om man gör det bakom en skärm, säger Lotta Hansson, informationsansvarig på polismyndigheten i Blekinge, till P4 Blekinge.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.