"Inslag av tortyr"
1 av 4
"Inslag av tortyr" - Foto: Polis / TT Bild
Mannen åtalas vid Gotlands tingsrätt.
2 av 4
Mannen åtalas vid Gotlands tingsrätt. - Foto: Jessica Gow/Scanpix
Bland annat ska han ha slagit hunden så att den fick en fraktur på ett ben.
3 av 4
Bland annat ska han ha slagit hunden så att den fick en fraktur på ett ben. - Foto: Polis
Han ska nu genomgå en sinnesundersökning.
4 av 4
Han ska nu genomgå en sinnesundersökning. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Torterade sambons pudel till döds

Mannen åtalas för en längre tids djurplågeri, något som i slutänden ledde till att hans sambos pudel avled. Enligt åklagaren har våldshandlingarna haft "inslag av tortyr".


Liten sinnesundersökning

En liten undersökning går till så att den intagne transporteras till en hälso- och sjukvårdsinrättning eller en särskild undersökningsenhet. Där får personen träffa en rättspsykiater för en timmes samtal. Därefter skriver psykiatrikern ett utlåtande, ibland med en rekommendation om att göra en stor rättspsykiatrisk utredning.

VISBY. En 23-årig man har åtalats för att under en lång tid brutalt ha misshandlat sin flickväns pudel. Något som i slutänden ledde till att mellanpudeln avled av skadorna efter att mannen sparkat och slagit hunden såpass illa att den fick en blodansamling i huvudet, en revbensfraktur och punktering av brösthåla och lungsäck.

Det var inte heller första gången som mannen gav sig på djuret. Han ska även vid flera tillfällen ha slagit och sparkat på pudeln, bland annat så att den fått revbensfrakturer och brutit ett ben. Dessutom har han även tagit struptag på hunden.

"Inslag av tortyr"

Åklagaren skriver att en "försvårande omständighet är att mannen visat stor hänsynslöshet genom att det är fråga om upprepade våldshandlingar och ett utdraget händelseförlopp med inslag av tortyr".

I det inledande förhöret nekade mannen till att ha tagit till våld mot hunden men i senare förhör erkänner han att han slagit hunden efter den ska ha huggit efter honom.

23-åringen står nu åtalad för djurplågeri vid Gotlands tingsrätt och efter att den del av rättegången har genomförts beslutade tingsrätten idag om att mannen ska genomgå en särskild personutredning, en liten sinnesundersökning, skriver helagotland.se.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

1 timme sedan
Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.