Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Man gick till attack – med tunnbrödsrulle

"Aggressiv som fan" (Tunnbrödsrullen inringad).
1 av 4

"Aggressiv som fan" (Tunnbrödsrullen inringad).

Polisen

Mannen hotade busschuförren till livet.
2 av 4

Mannen hotade busschuförren till livet.

Polisen.

Flera barn på bussen började gråta.
3 av 4

Flera barn på bussen började gråta.

Polisen

Mannen åtalas nu vid Norrtälje
4 av 4

Mannen åtalas nu vid Norrtälje

JESSICA GOW / SCANPIX

Nyheter | 24/02/2014 13:58

När han inte fick åka buss utan biljett tappade den 50-årige mannen humöret, mordhotade chauffören och slängde en tunnbrödsrulle i bussen. Senare hotade han även poliser och deras familjer.

NORRTÄLJE. Mannen uppskattade inte alls att han inte fick åka buss utan att köpa någon biljett – vilket ledde till att han mordhotade busschauffören och slängde in en medhavd tunnbrödsrulle i bussen, skriver Norrtelje Tidning.

Fick barn att gråta

Enligt förundersökningen säger ett vittne att den 50-årige mannen var "aggressiv som fan" och att han ett flertal gånger sa att han skulle slå ihjäl busschaffören.

Med på bussen var även ett antal barn som blev såpass upprörda över mannens beteende att de började gråta.

Hotade polismans barn

Några månader senare greps mannen efter att ha sparkat sönder ytterdörren hos en bekant. Efter det gripandet hotade 50-åringen såväl poliser som en arrestvakt. Bland annat ska han ha sagt till en polis att "jag skall anlita någon som skall skada dina barn, jag skall spotta blod på dina barn och smitta ned dem med hepatit".

Åtalas

Mannen åtalas nu vid Norrtelje tingsrätt för flera fall av olaga hot och hot mot tjänsteman. Han åtalas även för våldsamt motstånd, narkotikabrott och skadegörelse.

Enligt Norrtelje Tidning vill mannen varken neka till eller erkänna brott, men medger att han kan säga dumma saker när han blir arg.