Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Köpte knark från Kina – inlägg på Flashback används som bevis

1 av 4

Ett paket med över 250 gram metylon fastnade i tullen.
2 av 4

Ett paket med över 250 gram metylon fastnade i tullen.

Polis

Bland bevisningen finns utdrag från Flashback.
3 av 4

Bland bevisningen finns utdrag från Flashback.

Faksimil Flashback

Mannen åtalas nu.
4 av 4

Mannen åtalas nu.

JESSICA GOW / SCANPIX

Nyheter | 12/03/2014 21:53

"Sjukligt bra drag i denna drog." Så skrev en 30-årig man om metylon på nätforumet Flashback. Nu åtalas han för att ha smugglat in över 250 gram i landet.

GÖTEBORG. En 30-årig man åtalas vid Göteborgs tingsrätt, misstänkt för narkotikasmuggling. Mannen ska ha beställt över 250 gram metylon från Kina, ett paket som kom att fastna hos TullverketArlanda.

"Sjukligt bra drag"

Bland bevisningen finns inlägg på nätforumet Flashback där en användare som kopplas till mannen har skrivit om hur han fått flera paket genom tullen. Även inlägg där mannen berättar om effekterna av metylon finns med i förundersökningen.

"Sjukligt bra drag i denna drog... slår mdma med hästlängder", skriver han i en tråd om metylon. 

Knyts till kontot

Mannen nekar i förhör till att det över huvud taget är han som ligger bakom kontot, men knyts till det via ett konto på Tradera med samma namn och en mängd kontrollerbara uppgifter som han delat med sig av på Flashback.

Bland annat har Flashbackanvändaren och den misstänkte mannen flyttat in med sin flickvän samtidigt och besöker också en regelbundet en viss restaurang i Göteborg.

Nekar till brott

Han nekar också till brott över huvud taget och hävdar att han aldrig någonsin testat droger.

– Jag är väl kanske inte så nyfiken, säger han i förhör.