"Det är fruktansvärt, horribelt."
1 av 4
"Det är fruktansvärt, horribelt." - Foto: TT BILD
Barnen var ute och sålde majblommor.
2 av 4
Barnen var ute och sålde majblommor. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL
Då en man bestal dem på 240 kronor.
3 av 4
Då en man bestal dem på 240 kronor. - Foto: Pressbild
Nu jagas han av polisen.
4 av 4
Nu jagas han av polisen. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

10-årig flicka bestulen på majblommepengar – av man i 50-årsåldern

Barnen skulle sälja majblommor men blev i stället bestulna av en äldre man iklädd "Michael Jackson-hatt". – Personer som ger sig på barn och gamla är det vidrigaste som finns, säger polisen Mikael Hedström till Arbetarbladet.


Hade "Michael Jackson-hatt"

Enligt polisens signalement är tjuven som nu eftersöks en man i 50-årsåldern med ljust, kort hår, ljus hy, kraftig kroppsbyggnad, mörk skjorta och med en "Michael Jackson-hatt" skriver Arbetarbladet.

SANDVIKEN. Den 10-åriga flickan var tillsammans med två kamrater ute och sålde majblommor då en man i 50-årsåldern kom fram till barnen, skriver Arbetarbladet. Hans tanke verkar från början ha varit att köpa en blomma eftersom att han sträckte fram en sedel.

"Alldeles bestört"

Men i stället så verkar mannen ha ångrat sig och passade på att stjäla 240 kronor som flickan tidigare samlat in.

– Jag blir alldeles bestört, säger Heidi Vad-Schütt, majblomme-kommitténs ordförande, till Arbetarbladet och fortsätter:

– Det här är barn som vill göra gott för andra barn i Sandviken. Och så blir de behandlade på det här sättet av en vuxen människa. Det är fruktansvärt, horribelt. Man tycker det borde finnas någon gräns för hur en människa kan bete sig.

"Jävligt fult brott"

De tre barnen började gråta och var ledsna efter stölden, och kunde därför inte se vart den misstänkte mannen tog vägen. Det polisen går på är att mannen ska ha luktat alkohol, och därför tror polisen att han eventuellt tagit pengarna och gått direkt till Systembolaget för att handla påfyllning.

– Ett jävligt fult brott, säger Mikael Hedström, polisens presstalesman till Arbetarbladet och fortsätter:

– Personer som ger sig på barn och gamla är det vidrigaste som finns.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig 1000-lappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för gängkopplat mord i Uppsala

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.