Omer Hassan Sheik Muse, 29 år.
Omer Hassan Sheik Muse, 29 år. - Foto: Swedens Most Wanted

Han är efterlyst – misstänkt för dråp

SVERIGES MEST EFTERLYSTA, DEL 6. Omer Hassan Sheik Muse är misstänkt för dråp och jagas av polisen – bland annat med hjälp av Facebook.


Omer Hassan Sheik Muse

Ålder: 29

Längd: 182 centimeter 

Vet du mer?

Mejla Fast på fast@rkp.police.se

DANMARK. 29-åriga Omer Hassan Sheik Muse misstänks ha knivskurit Jonas Thomsen Sekyere den 17 november 2012. Skadorna var så allvarliga att den 21-årige dansken miste livet, skrev den danska tidningen BT i anslutning till dådet.

Internationellt efterlyst

Omer Hassan Sheik Muse är internationellt efterlyst och finns bland annat med på sajten Swedens Most Wanted, där några av Sveriges mest eftersökta brottslingar efterlyses med namn och bild. 

Personerna som syns på sajten är efterlysta av bland annat Interpol och Fast, rikskriminalpolisens grupp för aktivt sökande efter förrymda.

Nyheter24 uppmärksammar nu några av fallen i en serie.

"Mycket tips"

En person bakom sajten förklarar att alla som syns på listan är internationellt efterlysta och misstänkta för brott med minst minst två års fängelse i straffskalan.

– Sen gör vi ingen skillnad, alla dem publiceras, säger personen bakom till Nyheter24.

Sajten har fått in "otroligt mycket tips", bland annat via Facebook vilket enligt personen lett till en hel del gripanden.

Nära samarbete med polisen

Sajten har en egen ansvarig utgivare och drivs inte direkt av polisen, men enligt en representant för Fast-gruppen har de ett nära samarbete.

– Det är inget hobby-snickeri, utan sidan håller hög kvalitet, även om det inte är vi som driver den. 

Troligen utomlands

Omer Hassan Sheik Muse befinner sig förmodligen utomlands.

– Vi vet att han är i utlandet, så nu hoppas vi bara att han går i fällan, sa Carsten Ahrendsen, poliskommissarie vid Köpenhamnspolisen, till BT för omkring ett år sedan.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Växjö: Polisen rapporterar om trafikolycka

Rullstolsburen person dog – föll ner i pool på servicehus

En rullstolsburen person föll ner i en pool på ett serviceboende i Västerås på julafton i fjol och avled ett par dagar senare. Nu har kommunen Lex Sarah-anmält händelsen.

Lidköping: Polisen rapporterar om brand

"Bilbrand på Svartebäcksgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Utökade EU-sanktioner mot Iran på väg

EU har påbörjat arbetet med att utöka sanktionerna mot Iran efter landets angrepp på Israel, meddelar EU:s utrikeschef Josep Borrell efter ett krismöte med unionens utrikesministrar.

Marabou återkallar mjölkchoklad efter larm

Marabous mjölkchoklad kan innehålla spår av mandel och vissa förpackningar återkallas, meddelar ägarbolaget Mondelez.

Bryssel stoppar ytterhögerns möte – kritiseras

1 timme sedan
Myndigheterna i Bryssel har stoppat ett möte med europeiska politiker från ytterhögern, med hänvisning till säkerheten. Bland talarna fanns bland andra den kontroversielle brittiske EU-kritikern Nigel Farage och Ungerns president Viktor Orbán.