Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Han är efterlyst – misstänkt för dråp

Omer Hassan Sheik Muse, 29 år.
1 av 1

Omer Hassan Sheik Muse, 29 år.

Swedens Most Wanted

Nyheter | 04/06/2014 20:36

SVERIGES MEST EFTERLYSTA, DEL 6. Omer Hassan Sheik Muse är misstänkt för dråp och jagas av polisen – bland annat med hjälp av Facebook.

DANMARK. 29-åriga Omer Hassan Sheik Muse misstänks ha knivskurit Jonas Thomsen Sekyere den 17 november 2012. Skadorna var så allvarliga att den 21-årige dansken miste livet, skrev den danska tidningen BT i anslutning till dådet.

Internationellt efterlyst

Omer Hassan Sheik Muse är internationellt efterlyst och finns bland annat med på sajten Swedens Most Wanted, där några av Sveriges mest eftersökta brottslingar efterlyses med namn och bild. 

Personerna som syns på sajten är efterlysta av bland annat Interpol och Fast, rikskriminalpolisens grupp för aktivt sökande efter förrymda.

Nyheter24 uppmärksammar nu några av fallen i en serie.

"Mycket tips"

En person bakom sajten förklarar att alla som syns på listan är internationellt efterlysta och misstänkta för brott med minst minst två års fängelse i straffskalan.

– Sen gör vi ingen skillnad, alla dem publiceras, säger personen bakom till Nyheter24.

Sajten har fått in "otroligt mycket tips", bland annat via Facebook vilket enligt personen lett till en hel del gripanden.

Nära samarbete med polisen

Sajten har en egen ansvarig utgivare och drivs inte direkt av polisen, men enligt en representant för Fast-gruppen har de ett nära samarbete.

– Det är inget hobby-snickeri, utan sidan håller hög kvalitet, även om det inte är vi som driver den. 

Troligen utomlands

Omer Hassan Sheik Muse befinner sig förmodligen utomlands.

– Vi vet att han är i utlandet, så nu hoppas vi bara att han går i fällan, sa Carsten Ahrendsen, poliskommissarie vid Köpenhamnspolisen, till BT för omkring ett år sedan.