Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Mattias Flink fri – här är sju andra mord som skakat Sverige

I dag släpps Mattias Flink.
1 av 1

I dag släpps Mattias Flink.

Conny Sillén / SCANPIX

Nyheter | 11/06/2014 21:07

Massmördaren Mattias Flink, som dödade sju personer i Falun 1994, blir en fri man i dag. Dådet chockade Sverige. Nyheter24 listar nu 7 andra mord som skakat landet.

SVERIGE. Mattias Flink släpps i dag fri, på 20-årsdagen efter det bestialiska massmordet i Falun, som kostade sju liv. Morden, den där juninatten för 20 år sedan, skakade Sverige.

Mordfrekvensen i landet är relativt låg, men årligen leder dödligt våld till misär och chock bland befolkningen. Här är sju mord som har skakat Sverige.

1. Mordet på Anna Lind

Bildkälla: TT bild

Mördades på NK den 11 september 2003 av Mijailo Mijailović. Förövaren dömdes till livstids fängelse.

2. Mordet på Bobby

Bildkälla: Youtube

Mordet på Bobby är ett av Sveriges mest uppmärksammade kriminalfall. Bobby fick bara 11 år i livet, innan han mördades av sin mamma och hennes sambo i januari 2006. 

3. Mordet på Fadime

Bildkälla: Erik Mårtensson, Hedelin Media

Mordet skedde i Uppsala 2002. Efter att ha blivit hotad och misshandlad av såväl sin bror som sin far blev Fadime mördad av den senare. 

4. Knutbydramat

Bildkälla: TT bild

Pastor Helge Fossmo hjärntvättade "barnflickan" Sara Svensson till den grad att hon mördade hans fru. Året var 2004.

5. Englamordet


Bildkälla: Polisen / Scanpix

Den 5 april 2008 mördades 10-åriga Engla Höglund av Anders Eklund. Han dömdes till livstids fängelse i oktober samma år.

6. Morden i Malexander

Bildkälla: TT bild

Bankrånarna Tony Olsson, Andreas Axelsson och Jackie Arklöv sköt två polismän till döds. Morden ägde rum strax efter att trion rånat en bank i Kisa. 

7. Mordet på Olof Palme

Bildkälla: TT bild

Mordet på Olof Palme behöver ingen närmare beskrivning. Ingen skyldig har hittats, och utredningen pågår än i dag. Troligtvis är mordet det mest uppmärksammade i Sverige någonsin.