Anders Eklund har misshandlats på sin anstalt.
Anders Eklund har misshandlats på sin anstalt. - Foto: POLISEN / SCANPIX

Efter Englas mördare: Här är andra som misshandlats i fängelset

Anders Eklund misshandlades häromdagen på Norrtäljeanstalten. Här är fyra andra som råkat ut för samma öde.


SVERIGE. Anders Eklund, 48, som dömdes till livstids fängelse för att ha våldtagit och mördat tioåriga Engla Höglund och 31-åriga Pernilla Hellgren, misshandlades häromdagen på Norrtäljeanstalten. 

Enligt uppgift ska flera intagna ha gett sig på Eklund i en verkstadslokal, och slagit honom med tillhyggen. 

Flera fall av misshandel

Att interner misshandlar varandra är ingen ovanlighet, och under åren har flera kända förövare råkat ut för samma öde som Anders Eklund. 

Hagamannen

Bildkälla: Scanpix

Niklas Lindgren, mer känd som Hagamannen, misshandlades 2010. Även den misshandeln, då Lindgren slogs medvetslös, inträffade på Norrtäljeanstalten. En 31-åring, dömd till livstids fängelse för mord, gav sig på Hagamannen på rastgården. Lindgren fick motta flera slag i ansiktet och misshandeln fortsatte även när han befann sig på marken i ett medvetslöst tillstånd. 

Sture Bergwall (tidigare Thomas Quick)


Bildkälla: TT bild

2005 blev Sture Bergwall misshandlad i sin cell på rättspsyk. En patient slog ned Bergwall och dunkade sedermera den numera oskyldige internens huvud i en dörr.

Bobbys mamma


Bildkälla: Youtube

För sju år sedan blev Bobbys mamma, dömd för att ha dödat sin son, misshandlad på Hinseberganstalten. En intagen slog en tallrik i hennes ansikte, vilket resulterade i sår som fick behandlas på sjukhus. 

Jackie Arklöv

Bildkälla: Scanpix

Även Malexander-mördaren Jackie Arklöv har misshandlats i fängelset. En medfånge slog Arklöv så illa att han fick föras med ambulans till sjukhus, där han fick sy.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.

Sydkorea sågar ryskt veto i FN

1 timme sedan
Sydkorea riktar skarp kritik mot Rysslands beslut att stoppa förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.