Döms.
1 av 2
Döms. - Foto: TT/Björn Lindgren
28-åringen menade att hans slag var självförsvar.
2 av 2
28-åringen menade att hans slag var självförsvar. - Foto: TT/Björn Lindgren

Så döms supportern efter dödsmisshandeln i Helsingborg

Domen mot den 28-årige man som misshandlade en djurgårdssupporter i Helsingborg har nu kommit.


Tidigare dömd

Den dömde 28-åringen är bosatt i Helsingborgsregionen och beskrivs som "ett hängivet fan till Helsingborgs IF".

Han är sedan tidigare dömd för hot mot tjänsteman efter att ha hotat att skjuta en kvinnlig ordningsvakt med två skott i pannan när hon påtalat att han inte betalat inträdet på en krog.

Det var den 30 mars i år som det hände. Strax innan matchen mellan Helsingborg och Djurgården blev en 43-årig djurgårdssupporter misshandlad till döds sedan han fått ett knytnävsslag, ramlat och sedan slagit i bakhuvudet när han föll i marken. 

Under tisdagsförmiddagen kom domen och den 28-årige man som åtalats för brottet fälldes för misshandel av normalgraden och vållande till annans död. Han döms till fängelse i åtta månader.

Ska betala skadestånd

Mannen ska även betala ett skadestånd till de efterlevande på 40 000 kronor. Domstolen slår fast att det i juridisk mening finns tillräckligt orsakssamband mellan misshandeln och dödsfallet, detta trots att den medicinska dödsorsaken inte med säkerhet har kunnat klarläggas samt att den tilltalade borde ha tagit i beräkning att misshandeln skulle ha kunnat leda till döden.

28-åringen anmälde sig själv till polisen men har förnekat brott.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.