Kan inte avskedas.
Kan inte avskedas. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Polis nätdejtade 3 500 gånger och anmäldes för sexuellt ofredande

Den lokala polismyndigheten vill avskeda en polis som nätdejtar på jobbet och som upprepade gånger blivit anmäld – men Rikspolisstyrelsen säger nej.


Besökte dejtingssidor på jobbet – vid 3 500 tillfällen.

Polisen har även fått tio dagars löneavdrag.

Detta efter att det framkommit att han besökt dejtingsidor på arbetstid – vid 3 500 tillfällen, skriver BLT.

BLEKINGE. En polis anställd vid polismyndigheten i Blekinge har under de senaste tio åren lyckats med att bli anmäld för sexuellt ofredande, försök till köp av sexuella tjänster, tjänstefel och brott mot tystnadsplikten.

Det var i januari i år som han anmäldes för sexuellt ofredande.

Vill få bort honom

I över tio års tid har polismyndigheten i Blekinge försökt få honom avskedad och skickat flera skrivelser till personalansvarsnämnden vid Rikspolisstyrelsen med begäran om avsked – utan lycka. Man har helt enkelt inte fått stöd från personalansvarsnämnden.

– Vår bedömning är att han inte borde arbeta kvar. Men det prövas i nämnden och är inte upp till polismyndigheten i Blekinge, säger Cecilia Lindström Johnsson, chefsjurist vid polismyndigheten i Blekinge, till BLT.

"Skadar trovärdigheten"

Hon menar också på att hela historien skadar polisens trovärdighet.

– Det skadar i allra högsta grad. Man ska kunna vända sig till polisen och känna förtroende, säger Lindström Johansson till BLT.

I stället kommer polismannen nu att placeras om.

– Vi får hitta arbetsuppgifter som är lämpliga för honom. Han har omplacerats vid tidigare tillfällen, säger Lindström Johansson till BLT.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

700 instängda i australisk avkrok

Israel uppges ha attackerat mål i Syrien

Israel har attackerat flera militära mål på landsbygden utanför Damaskus natten till tisdag, enligt statliga syriska medier.

USA: Vapen förstörda i Jemen

Sju sjömålsrobotar, tre attackdrönare och tre containrar med vapen tillhörande den Iranstödda Huthirörelsen i Jemen förstördes av USA:s militär under måndagen, enligt ett uttalande.

SAS kan få böta – passagerare saknade covidtest

Flygbolaget SAS kan få böta i Danmark för att ha brutit mot reglerna under coronapandemin.

Örebro bötfäller sig själv efter bygglovsmiss

2 timmar sedan
Bygg- och miljönämnden i Örebro bötfäller markplanerings- och exploateringsnämnden i samma kommun efter att man missat att ett tillfälligt bygglov för en parkeringsplats gått ut, skriver Nerikes Allehanda.

Nvidia presenterar ny AI-processor

3 timmar sedan
Amerikanska chiptillverkaren Nvidia presenterar en ny processor som vd Jensen Huang hoppas ska stärka bolagets dominans inom AI-hajpen, som redan gjort bolaget till världens tredje högst värderade börsbolag.