Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

17-årig flicka åtalas efter dödshot på Facebook

17-åringen ska ha skickat mängder med hot via Facebook.
1 av 2

17-åringen ska ha skickat mängder med hot via Facebook.

TT Bild

När den hotade personen valde att polisanmäla blev hen misshandlad.
2 av 2

När den hotade personen valde att polisanmäla blev hen misshandlad.

TT Bild

Nyheter | 18/08/2014 12:41

"Jag vill se dig död" och "du kommer ligga begravd". En 17-årig flicka åtalas efter att vid upprepade tillfällen ha gett sig på en jämnårig person.

JÖNKÖPING. En 17-årig flicka åtalas nu vid Jönköpings tingsrätt efter att mellan den 14 juni och 3 september i fjol ha skickat en stor mängd meddelanden med dödshot till en jämngammal person via Facebook, skriver Jönköpingsnytt.

Polisanmälan ledde till misshandel

När den hotade personen valde att polisanmäla 17-åringen gav hon sig på hen och misshandlade personen genom att slå hen i ansiktet, ta stryptag och slita i håret. En misshandel som ledde till att offret fick hjärnskakning och flera blåmärken. 

17-åringen ska dessutom ha uttalat flera hot som bland annat ”jag vill se dig död” och ”om du fixar in mig så svär jag på mitt liv att du kommer ligga begravd”, skriver Jnytt.

Gick till attack igen

Den 12 september ska 17-åringen ha gått till attack igen med knytnävarna och sagt att ”det är inga polisjävlar som kommer att stoppa mig, du ska inte polisanmäla detta”. Något som upprepades dagen efter då 17-åringen återigen ska ha träffat personen och slagit, sparkat och hotat att skära halsen av hen.

Vid ytterligare ett tillfälle ska 17-åringen tillsammans med en kompis ha riktat en spark mot personen samtidigt som kompisen ropat ”golbög, tjallare, sluta tjalla”.

17-åringen åtalas nu på fem punkter i Jönköpings tingsrätt: två fall av olaga hot, tre fall av övergrepp i rättssak samt misshandel, skriver Jönköpingsnytt.