En man döms nu efter att ha trakasserat en tiggare.
1 av 3
En man döms nu efter att ha trakasserat en tiggare. - Foto: TT Bild
2 av 3
- Foto: TT Bild
3 av 3
- Foto: TT Bild

Man släpade tiggande kvinna i 30 meter

En man trakasserade en kvinna som tiggde utanför en butik. Han drog henne i armarna, lyfte upp henne och släpade iväg henne.


LINKÖPING. En 47-årig man har nu dömts för ofredande efter att han trakasserat en kvinnlig tiggare utanför en Ica-butik i Rimforsa utanför Linköping i april, skriver Östgöta-Correspondenten.

Enligt vittnen ska mannen ha tagit tag i hennes armar, lyft upp henne från marken och skakat på henne samt skrikit på engelska att hon skulle försvinna därifrån. 

Hävdar att hon försökte sälja sex

Mannen nekar till alla anklagelser, och menar i stället att kvinnan erbjudit honom sexuella tjänster och att detta fick honom att tappa fattningen.

Linköpings tingsrätt menar dock att detta är en "uppenbar efterhandskonstruktion utan stöd från den övriga utredningen", skriver Corren . 

Straffet blir förmodligen 100 dagsböter.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Femte person misstänkt för väskmordet

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

45 personer har omkommit i en bussolycka i Sydafrika, enligt landets transportdepartement.

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

1 timme sedan
Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.