En butik, dock inte den drabbade.
1 av 3
En butik, dock inte den drabbade. - Foto: FOTOGRAFERNA HOLMBERG
Stöldgods.
2 av 3
Stöldgods. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Polisen utreder nu brottet.
3 av 3
Polisen utreder nu brottet. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Tjuv gjorde inbrott i kiosk – du kan aldrig gissa vad som stals

En liten stöld – men det blev dyrt ändå.


MÄRSTA. Vissa gånger är stölder ännu konstigare än annars. Typ den som Upsala Nya Tidning nu rapporterar om – att någon under natten mot onsdag bröt sig in i Pressbyrån vid tågstationen i Märsta.

– Det är en förmodligen hungrig person som har brutit sig in där, och sannolikt bara stulit en klase bananer, säger K-G Olsson, stationsbefäl vid polisen i Norrort, till Upsala Nya Tidning.

Bildkälla: TT

Men trots det blev det en dyr historia – eftersom att tjuven tog sig in genom att krossa ett fönster.

– Det har alltså gått en ruta för kanske tio tusen, för att komma över bananer för fyrtio spänn, säger Olsson till Upsala Nya Tidning.

Bildkälla: TT

Polisen har under natten kontrollerat övervakningsfilmer och gjort en spårsökning men tidigt på onsdagsmorgonen var banantjuven fortfarande på fri fot.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Radio: Man hotar spränga sig på iranskt konsulat

Kina tvingar Apple att ta bort mobil-appar

Den amerikanska Iphone-tillverkaren Apple har plockat bort flera av de allra populäraste apparna ur bolagets app-butik i Kina, rapporterar tidningen The Wall Street Journal.

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Världen håller andan när USA:s kongress står i begrepp att rösta om stöd till Ukraina och Israel – hjälp som är avgörande för de pågående krigen. Även talman Mike Johnson är på helspänn. Hjälppaketen gör att han riskerar att avsättas av högerflanken i sitt eget parti.

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

1 timme sedan
Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.