Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fixade en misshandel på sig själv – för att sätta dit ordningsvakt

- 24/04/2015, 13:14
Bråket ska ha uppstått i kön.
1 av 3

Bråket ska ha uppstått i kön.

Svenska Dagbladet / TT

Men mannen tros ha låtit sig misshandlas. OBS. Genrebild.
2 av 3

Men mannen tros ha låtit sig misshandlas. OBS. Genrebild.

Svenska Dagbladet / TT

Mannen står nu åtalad.
3 av 3

Mannen står nu åtalad.

TT NYHETSBYRÅN

En 20-årig man tros ha bett en polare slå honom.

En man i 20-årsåldern blev avvisad från en krog. Därefter anmälde han en vakt för misshandel, men det hela verkade vara skumt, menade polisen. Nu tror åklagaren att 20-åringen har arrangerat en misshandel mot sig själv.

Avvisades när han försökte ta sig in

Början till händelsen ska ha utspelat sig på en krog i Jämtland, skriver länstidningen i Östersund. 20-åringen försökte ta sig in på en krog men avvisades. Enligt vittnen ska det ha varit stökigt utanför, men ingen ska ha sett att vakten brukade våld mot 20-åringen.

Efter uppståndelsen vid krogen ska mannen ha undersökts av läkare, som inte såg några tecken på att han misshandlats. Men 20-åringen påstod att han slagits två gånger mot ansiktet, och polisanmälde vakten.

Misstänks ha slagit sig själv i ansiktet

Allt verkar dock inte stå rätt till, tror polis och åklagare. Skiftande uppgifter om vad som hänt har figurerat i de olika vittnesmålen. Ett vittne säger att han sett 20-åringen misshandlas av en kompis, och att det ska ha sett arrangerat ut. En annan person menar att mannen ska ha slagit sig själv i ansiktet.

20-åringen har nu åtalats och står misstänkt för falsk angivelse. Hans kompis är också åtalad, för medhjälp till falsk angivelse. Båda personerna nekar till brott, skriver länstidningen i Östersund.

LÄS MER: SD-toppen Kent Ekeroth spritattackerad på Stureplanskrog

LÄS MER: Paolo Roberto åtalas efter krogbråk