Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Knarkkung skröt om sitt lyxliv på Instagram – hjälpte polisen

- 25/05/2015, 08:36
Sociala medier blev hans fall.
1 av 4

Sociala medier blev hans fall.

Instagram

Trots att han blurrade sig själv kunde han identifieras.
2 av 4

Trots att han blurrade sig själv kunde han identifieras.

Instagram

Nu kan det bli fängelse under lång tid.
3 av 4

Nu kan det bli fängelse under lång tid.

Instagram

4 av 4

Instagram

Nu ångrar han nog allt skryt.

Jose Rodrigo, kallad "El Chino Antrax", är högt uppsatt medlem i Sinaloakartellen, en av de största och mäktigaste drogkarteller i världen. Och Jose ville verkligen visa världen hur bra det gick för honom. På sin Instagram la han upp bilder på vapen i guld och dyra lyxbilar. Det ledde tillslut till att han greps.

För ett år sen greps Jose i Amsterdam och nu riskerar han att få tillbringa resten av sitt liv i fängelse. Han är misstänkt för både mord och smuggling av stora mängder droger.


Bildkälla: Instagram

På bilderna som Jose la ut var han noga med att alltid blurra sitt ansikte så att det inte skulle gå att spåra just till honom. Problemet var bara att gängledaren inte var rädd för att lägga ut bilder på sina specialdesignade kläder, och genom dem lyckades polisen tillslut spåra honom, skriver Daily Mail.

Ibland är det faktiskt inte bara osmakligt med vräkiga bilder på sociala medier, det kan också vara farligt, det fick Jose lära sig den hårda vägen.