Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisen berättar om fruktansvärda syner vid mordet i Bålsta

Mord i går.
1 av 4

Mord i går.

TT

En nioårig flicka mördades.
2 av 4

En nioårig flicka mördades.

MAJA SUSLIN

Hennes mamam skadades.
3 av 4

Hennes mamam skadades.

MAJA SUSLIN

Polis kom före ambulans till platsen.
4 av 4

Polis kom före ambulans till platsen.

TT NYHETSBYRÅN

Nyheter | 10/07/2015 10:16

Polisen kom före ambulansen till platsen – och möttes av kaos.

Under gårdagen mördades en nioårig flicka i Bålsta, och först på plats var en polispatrull som anlände innan ambulansen var på plats. Något som Uppsalapolisens presstalesperson Christer Nordström beskriver för Expressen som "rörig och påfrestande".

– Den skadade kvinnan, och det lilla barnet... Det var en fruktansvärd syn för poliserna, säger han till tidningen.

Bild: TT

Väl på plats fick en av de två poliserna ägna sig åt att vakta den misstänkte mannen som fanns kvar på platsen samtidigt som den andre försökte rädda livet på den lilla flickan.

– En polisman kämpade i fem minuter med hjärt- och lungräddning. Man försökte rädda henne till livet, säger Nordström till Expressen.

Bild: TT

Kvinnan som skadades ska fortfarande vara kvar på sjukhus och polisen har ännu inte kunnat förhöra den den misstänkte 40-åringen, som ska vara svårt chockad.

– Vi hoppas kunna få ett besked om när förhör kan ske. Han mår jättedåligt just nu och går inte att förhöra. Vi har inte ens kunnat delge honom misstanke om brott, säger Nordström till Expressen.