Magnus Meyer Hustveit ska vid ett flertal tillfällen våldtagit sin dåvarande flickvän när hon sov.
1 av 3
Magnus Meyer Hustveit ska vid ett flertal tillfällen våldtagit sin dåvarande flickvän när hon sov. - Foto: Faksimil / LinkedIn
Norrmannen dömdes för våldtäkt och övergrepp vid Central Criminal Court i Irland.
2 av 3
Norrmannen dömdes för våldtäkt och övergrepp vid Central Criminal Court i Irland. - Foto: Faksimil / Google maps
En del av sanningen kom fram först i ett mejl.
3 av 3
En del av sanningen kom fram först i ett mejl. - Foto: FOTOGRAFERNA HOLMBERG / TT

Under ett år våldtog han regelbundet sin flickvän – när hon sov

Han tyckte inte hon var utsatt eftersom hon ändå inte var vaken.


Norrmannen Magnus Meyer Hustveit har dömts för att ha våldtagit sin tidigare flickvän flera gånger, skriver The Mirror.

Han ska ha förgripit sig på henne, under tiden som hon sov. Kvinnan, som är från Irland, förstod omfattningen av hans övergrepp först när han skrev till henne och berättade att han "använt hennes kropp för sin egen tillfredsställelse".

Under tiden de var ett par ska de ha bott ihop men kvinnan störde sig på att han onanerade och konsumerade porr. Vid tillfällen under deras förhållande vaknade hon och märkte att han hade förgripit sig på henne på olika vis.

Erkände i mejl

I en mejlkonversation när de inte längre var tillsammans erkände Hustveit att han utnyttjat henne sexuellt vid flera tillfällen när hon sov. The Mirror skriver att han fälts i domstolen både för att ha våldtagit henne och tagit på henne när hon sov. Hustveit fick en villkorlig dom på sju års fängelse.

Han menade att våldtäkterna varit färre än tio och skrev i mejl till ex-flickvännen: "Det är verkligen svårt. Jag gjorde det för kortsiktig tillfredställelse" och "Jag övertygade mig själv om att det var ett brott utan offer eftersom du sov".

Enligt The Mirror försökte han också skylla på att han inte fick onanera. "Jag vill inte skada dig, jag vill bara komma. Att jag inte fick titta på porr eller onanera var en ursäkt för mig" ska han ha skrivit.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.