Polis har hittat 550 kilo sprängmedel.
1 av 3
Polis har hittat 550 kilo sprängmedel. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Två män har häktats.
2 av 3
Två män har häktats. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Även en SD-politiker misstänks för samma brott.
3 av 3
Även en SD-politiker misstänks för samma brott. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

SD-politiker greps med tändhattar

Misstänks för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.


Efter ett stort tillslag i Falkenberg häktades två personer för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, skriver GT. Detta efter att polis hittat runt 550 kilo sprängmedel. En av männen ska vara känd i högerextrema kretsar, dömd för ett flertal brott och vid en av fyndplatserna vaggade dessutom en nazistfana.

Bild: TT

Nu framkommer att ytterligare en man är misstänkt för samma brott, grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. En man som enligt GT ska vara kommunpolitiker för Sverigedemokraterna i Halland. Detta efter att man hittat tändhattar i mannens bil när han körde fram till en av fyndplatserna.

Bild: TT

Till polisen har mannen sagt att bilen inte städas så ofta och att han inte känt till att tändhattarna befunnit sig i bilen. När GT nådde mannen ville han inte ge några kommentarer.

Något som Sverigedemokraternas gruppledare i den politiska församling där politikern är aktiv, däremot har.

– Jag har vidtagit åtgärder som gruppledare och haft samtal. Politikern har skrivit en lapp där denne säger upp sina uppdrag tillfälligt i alla fall. Sedan får vi se vad som är sant eller inte sant. Jag vet inte mer än vad ni vet, säger gruppledaren till GT.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

AI kliver in i Instagram och Facebook

"Sträck på dig" – förhandla med banken

Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.

Två borgmästarkandidater mördade – på samma dag

Mexiko skakas av en våg av politiskt våld inför valen i juni. Under fredagen mördades två borgmästarkandidater – en i nordost och en annan i söder, enligt myndigheterna.

Vimmerby: Polisen rapporterar om rattfylleri

"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.

Kanarieöarna kokar – protesterar mot massturism

1 timme sedan
Missnöjet sjuder i semesterparadiset. Vissa hungerstrejkar. Tusentals andra kommer att delta i protester på Kanarieöarna – där lokalbefolkningen har fått nog av ohållbar massturism.

Grekiskt prinspar går skilda vägar

1 timme sedan
Prins Nikolaos av Grekland och prinsessan Tatiana av Danmark skiljer sig efter 14 års äktenskap.