Nu söker polisen vittnen.
1 av 2
Nu söker polisen vittnen. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Tidigare under sommaren blev en kvinna mördad i ett motionsspår i Upplands Väsby.
2 av 2
Tidigare under sommaren blev en kvinna mördad i ett motionsspår i Upplands Väsby. - Foto: TT

19-årig kvinna våldtagen under joggingtur i Sundsvall

Polisen söker efter vittnen till händelsen.


En 19-årig kvinna blev under lördagskvällen våldtagen i Sundsvall. Kvinnan var ute på en joggingtur när hon blev överfallen av en man.

Kvinnan pekade själv ut brottsplatsen som spärrades av. Polisen skickade under kvällen flera patruller och en hundekipage till platsen men under söndagsmorgonen finns fortfarande ingen misstänkt.

Polisen har signalemente på mannen som uppges vara i 40-årsåldern, cirka 170 centimeter lång och stor. Han ska ha burit svart jacka och ljusa byxor.

Polisen skriver på sin hemsida att den behöver tips och välkomnar alla typer av iakttagelser på telefonnummer 114 14, eller om det är akut på 112.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.