Misstänkte 22-åringen är gripen

Den misstänkte terroristen som jagats i Sverige är gripen. Gripandet skedde i Boliden, där en stor insats ägde rum under torsdagskvällen.


Den misstänkte 22-åringen som jagats i Sverige är gripen, skriver Säkerhetspolisen på sin hemsida. Han är skäligen misstänkt för förberedelse till terroristbrott och har jagats av polisen under dagen.

"Under torsdagseftermiddagen den 19 november genomförde Säkerhetspolisen ett tillslag och den misstänkte personen greps. Gripandet gick lugnt tillväga och nu planeras förhör med personen. Tillslaget genomfördes med stöd av Polismyndigheten", skriver Säkerhetspolisen på sin hemsida.

Tillslaget ägde rum i Boliden, Västerbotten. Hotnivån, som under onsdagen höjdes från en trea till en fyra, är i nuläget oförändrad.

"Hotnivån för Sverige ligger kvar oförändrad på en hög nivå. Nivån bedöms kontinuerligt och kan komma att förändras."

UPPDATERAD SÖNDAG 22 NOVEMBER:

"I och med att den tidigare anhållne 22-åringen släppts fri och inte längre är misstänkt för förberedelse av terrorbrott har Nyheter24 valt att avpublicera hans namn och bild från samtliga artiklar. De nya uppgifterna gör det inte längre motiverat att ha det publicerat på sajten."

Henrik Eriksson, chefredaktör och ansvarig utgivare Nyheter24.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.

Pålägg återkallas – risk för listeria

Axfood återkallar rostbiff och påläggsskinka då man vid en rutinkontroll upptäckt listeriabakterier i anläggningen där produkterna tillverkas.

Populära pålägg återkallas – kan innehålla listeria

Axfood återkallar två pålägg efter att listeria upptäckts vid en rutinkontroll.

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

Ett ryskt militärplan har kraschat ned i vattnet utanför ockuperade Krim, meddelar den av Ryssland tillsatte guvernören i Sevastopol, Michail Razvozjajev.