En man har gripits och anhållits misstänkt för försök till våldtäkt på barn.
1 av 3
En man har gripits och anhållits misstänkt för försök till våldtäkt på barn. - Foto: TT / TT
Mannen är i 60-årsåldern och misstänks för att försökt våldta en person under 15 år.
2 av 3
Mannen är i 60-årsåldern och misstänks för att försökt våldta en person under 15 år. - Foto: TT
Polisen beskriver brottet som "grovt".
3 av 3
Polisen beskriver brottet som "grovt". - Foto: TT

60-åring gripen misstänkt för att försökt våldta ett barn

En man i 60-års åldern ska ha försökt förgripa sig på en person under 15 år. Nu har han anhållits misstänkt för försök till våldtäkt mot barn.


Natten till lördagen har en man i 60-årsåldern gripits och anhållits. Aftonbladet skriver att han är misstänkt för försök till våldtäkt mot barn.

Händelsen mannen misstänks för ska ha skett i närheten av Kiruna och polisen beskriver brottet som grovt.

– Utredningen pågår och jag misstänker att det kommer hållas förhör under dagen, säger Veronica Utterström, vakthavande befäl på polisen i Norrbotten, till Aftonbladet.

– Det är ett grovt brott. Det är extra känsligt eftersom det är ett barn som är offret, så vi kan inte gå ut med så mycket, säger hon.
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

1 timme sedan
Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

1 timme sedan
Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.