Väktarna kunde inte titta in till 28-åringen i arresten eftersom han ställde upp madrassen mot dörren.
1 av 3
Väktarna kunde inte titta in till 28-åringen i arresten eftersom han ställde upp madrassen mot dörren. - Foto: TT
Tidigare på dagen använde han cannabis och LSD.
2 av 3
Tidigare på dagen använde han cannabis och LSD. - Foto: TT
Det började spåra ur på en housefestival.
3 av 3
Det började spåra ur på en housefestival. - Foto: TT

LSD-man gömde sig i cellen – döms till fängelse för flera brott

Han var hög på LSD och cannabis och bråkade med poliser och stormade en scen. Nu döms 28-åringen till fängelse.


En 28-åring från Vellinge hade en alldeles för galen kväll under förra året. Det var mycket som gick snett och nu döms han till fängelse, skriver Sydsvenskan.

Mannen använde cannabis och LSD innan han begav sig till en housefestival i Pildammsparken, där det hela började.

På festivalen försökte han olovligen ta sig upp på scenen. Det kallade han i förhör för "en rolig grej" men det blev nog inte så roligt eftersom han stoppades av polis. Det var ungefär här som det spårade ur på riktigt för han slog till polisen på armen så att den skadade sig allvarligt.

När han övermannats av väktare och polis låstes han in i arresten, men han hade inte bråkat klart. Där inne ställde han upp madrassen mot dörren så vakterna inte kunde kolla till honom, vilket de ska göra var femtonde minut. Vakterna försökte utföra sin tillsyn ändå och då gjorde han motstånd.

Hela kvällen blir en dyr affär för 28-åringen. Han döms för olaga intrång, narkotikabrott, våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman. Sydsvenskan skriver att han kommer få betala 15 000 kronor i skadestånd till den polis han skadade armen på och dessutom avtjäna tre månader i fängelse.

LSD
/
Man
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lite uppåt i Asien

Sydkorea sågar ryskt veto i FN

Sydkorea riktar skarp kritik mot Rysslands beslut att stoppa förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Journalist som rapporterade om Navanlyj gripen

Ryska myndigheter har gripit flera journalister runt om i landet under mars – bland dem en journalist som rapporterade om rättegångarna mot den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj i flera år, uppger organisationen Reportrar utan gränser.

Miljarder ska rädda kvar halvledarjätte

1 timme sedan
Den nederländska regeringen tänker satsa många miljarder för att försäkra sig om att globala företag som halvledarjätten ASML inte flyttar från landet.

SOHR: Många soldater dödade i Syrien

1 timme sedan
Minst 36 soldater ska ha dödats i israeliska räder mot Aleppo-provinsen i i norra Syrien på fredagen, uppger det brittiskbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Se upp i backen – lavinfara under långfredag

2 timmar sedan
Många svenskar är i fjällen för att fira påsk. Men de äventyrslystna ska se upp – det råder nämligen betydande lavinfara i fyra fjällområden, enligt Naturvårdsverkets sajt Lavinprognoser.