En man odlade egen cannabis för att lindra sina cancersmärtor. Obs, mannen på bilden har ingenting med texten att göra.
1 av 3
En man odlade egen cannabis för att lindra sina cancersmärtor. Obs, mannen på bilden har ingenting med texten att göra. - Foto: TT
Från sina cannabisplantor fick mannen olja som enligt mannen själv gjorde att han fick bättre medicinska värden och lättare kunde sova och äta.
2 av 3
Från sina cannabisplantor fick mannen olja som enligt mannen själv gjorde att han fick bättre medicinska värden och lättare kunde sova och äta. - Foto: TT
i 60-årsåldern började han odla cannabis.
3 av 3
i 60-årsåldern började han odla cannabis. - Foto: TT

Man slapp fängelse för cannabis – för att han hade cancer

En man som var dödligt sjuk i cancer började odla cannabis som han använde för att lindra smärtan. Nu slipper han fängelse på grund av att han är sjuk.


En man i 60-årsåldern hade fått sin dödsdom i form av cancer. Sundsvalls tidning skriver att mannen hade en aggressiv och obotlig form av cancer som han försökte behandla med cannabis.

Mannen har sagt i förhör att han inte kände några kriminella så han fick helt enkelt börja odla själv. Efter några månader kunde han utvinna cannabisolja och han säger själv att den hjälpte honom.

Oljan lindrade hans smärta och gjorde det möjligt för honom att äta och sova nästan normalt.

Under vanliga omständigheter skulle samma brott leda till ungefär sex månaders fängelse men det slipper mannen. Tingsrätten menar att det på ett mänskligt plan går att förstå varför han genomförde den brottsliga handlingen.

60-åringen döms i stället till villkorlig dom och dagsböter, skriver Sundsvalls tidning.

/
/
/
/
Dom
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.